visit-chisinau-moldova-2

Atenție, chișinăuieni! La data de 31 mai 2018 expiră termenul în care vă puteți privatiza locuințele

Primăria municipiului Chișinău informează că potrivit Legii cu privire la locuinţe, la data de 31 mai 2018 expiră termenul în care cetăţenii îşi pot privatiza apartamentele. În context, municipalitatea îndeamnă chișinăuienii să-și exercite dreptul.

După expirarea acestui termen, toate locuinţele care nu au fost privatizate vor trece în proprietatea municipalităţii, cu statut de locuinţă socială. Cetăţenii care locuiesc în apartamentele respective şi nu le vor privatiza, vor încheia un contract de locaţiune cu Primăria municipiului Chişinău, pe un termen de 5 ani.

Toţi cetăţenii care la moment sunt incluşi în listele de evidenţă a Preturilor de sector pentru a fi asiguraţi cu o locuinţă socială, sunt obligaţi, potrivit Legii cu privire la locuinţe, să actualizeze dosarele şi să depună o nouă cerere în acest sens. În perioada următoare, Preturile de sector vor informa în scris toţi cetăţenii incluşi în rândul persoanelor care necesită îmbunătăţirea condiţiilor de trai despre necesitatea de a-şi actualiza dosarele depuse, inclusiv lista actelor ce urmează a fi anexate la dosar.

De asemenea, Primăria Chişinău a elaborat şi supus dezbaterilor publice proiectul Regulamentului de funcţionare a Comisiei consultative pentru domeniul locuinţelor. Documentul va fi înaintat spre examinare şi aprobare la următoare şedinţă a Consiliului municipal Chişinău. După aprobarea regulamentului în cauză, toate solicitările cetăţenilor privind asigurarea cu spaţiu locativ vor fi examinate de către Comisia ce urmează a fi creată, care va decide inclusiv includerea persoanelor în lista celor care necesită îmbunătăţirea condiţiilor de trai.

În anul curent, Primăria îşi propune să procure mai multe apartamente sociale, în sumă de 10 milioane lei. După aprobarea deciziei respective de către CMC, administraţia publică locală va anunţa o licitaţie în acest sens.

Foto: KinYu-Z.net

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green