49710265_1877596642367766_2274649013930164224_n

Atenție, șoferi: În următoarele zile va ninge pe teritoriul țării! INP vine cu recomandări pentru siguranța pe traseu

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în umătoarele două zile, pe teritoriul țării va ninge slab, iar temperaturile vor scădea până la – 6 °C ziua, iar noaptea până la – 10 °C.

În acest context, inspectorii de patrulare îndeamnă șoferii care pornesc la drum să fie vigilenți și să țină cont de următoarele recomandări:

 • să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă;
 • să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere;
 • să țină cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat;
 • în caz că rămâneți în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Totodată, șoferii care pornesc la drum lung în aceste zile trebuie să aibă rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul încărcat și, evident, trusa medicală.

Pentru a nu avea de suferit, Inspectoratul Național de Patrulare solicită respectarea recomandărilor înaintate iar, în caz de necesitate, apelați la cel mai apropiat echipaj de patrulare sau sunați la 112.

Foto: INP via Facebook

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green