32624553_1929663510434199_7966896057537789952_o

Atletico Madrid a câştigat pentru a treia oară Europa League

Atletico Madrid a câştigat pentru a treia oară trofeul Europa League, după ce a învins-o pe Olympique Marseille, scor 3:0, în finala competiţiei, desfăşurată miercuri seara, pe stadionul Parc Olympique Lyonnais.

Germain putea deschide scorul încă din minutul 4. Payet i-a pasat în spatele apărătorilor adverşi la capătul unui contraatac, dar atacantul francez a trimis peste bara transversală, scrie Mediafax. Germain a avut timp să preia, să ridice capul din pământ, dar în final nu i-a pus probleme lui Oblak. Marseille a continuat să aibă posesia, să dea impresia că e la conducerea partidei, până în minutul 21.

O eroare a lui Sarr l-a ajutat pe Griezmann să scape singur cu Mandanda. Vedeta aflată pe lista Barcelonei a înscris fără emoţii, din situaţie de unu la unu cu veteranul din poarta lui OM. Reuşita de 1-0 i-a afectat extrem de mult pe cei de la Marseille. Francezii au încasat o nouă lovitură după circa patru minute. Payet a ieşit accidentat de pe gazon, în lacrimi, fiind schimbat cu Lopez. În finala EURO 2016, Cristiano Ronaldo părăsea terenul accidentat, după un fault comis de Payet.

Atletico a început furibund partea secundă, Griezmann reuşind să ducă scorul la 2-0. Koke i-a pasat între doi adversari, şeptarul a preluat, l-a aşteptat pe Mandanda să iasă din poartă, după care l-a lobat cu mult calm. Mingea s-a scurs în spatele liniei, iar tabela indica 2-0 după 49 de minute.

Suporterii francezi au fost reduşi la tăcere, iar speranţa unei victorii parcă se stinsese. OM a mai avut câteva momente de răbufnire, în care defensiva lui Oblak a fost în alertă, dar prea puţin pentru ca elevii lui Rudi Garcia să emită pretenţii la câştigarea trofeului. Mitroglou a semnat o altă ratare importantă în ultimele zece minute, când a nimerit bara cu o lovitură de cap. Putea fi seara lui Griezmann, dar Gabi a înscris pentru 3-0, în minutul 89. Koke a pasat din nou decisiv, iar căpitanul lui Simeone l-a executat pe Mandanda şi a pus capăt finalei.

S-a încheiat 3-0 pentru Atletico Madrid, care ajunge la trei trofee câştigate în istoria Europa League. Spaniolii au triumfat în dauna lui Fulham la prima ediţie a noului format, iar al doilea succes a fost la Bucureşti, în finala cu Atheltic Bilbao.


Foto: Europa League UEFA

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green