rwey

Au început lucrările de reabilitare a zonei pietonale și iluminarea edificiilor din centrul istoric al capitalei

Luni a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale și iluminarea edificiilor din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor: Maria Cebotari – str. Alexei Șciusev – str. Sfatul Țării – str. Mihail Kogălniceanu.

Reabilitarea zonei pietonale a cartierului este prevăzută pentru o perioadă de 3 luni și se referă la lucrări de infrastructură: instalarea iluminatului nocturn decorativ, amenajarea trotuarelor, a mobilierului urban, precum și a locurilor pentru parcare auto; rampe pentru persoane cu mobilitate redusă, în prejma trecerilor pietonale, pavaj tactil. De asemenea, aici urmează a fi reabilitate zonele verzi și instalate cișmele.

Conform proiectului, circa 2.800 m² de trotuare vor fi amenajate în pavaj de granit; vor fi montați 580 metri liniari de borduri noi, iar pe întreg perimetrul vor fi instalați 39 de piloni pentru iluminarea zonei pietonale. De asemenea, fațada Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din str. Mihail Kogălniceanu, 82, urmează a fi iluminată decorativ (cu 64 de corpuri de iluminat).

Ruslan Codreanu a ținut să remarce că prin acest proiect va fi redată frumusețea de altă dată a cartierului din centrul istoric al orașului, iar cetățenilor care traversează zona – un spațiu modern de recreere. Primarul general interimar a solicitat serviciilor municipale de profil să monitorizeze desfășurarea proiectului de renovare a zonei istorice a Chișinăului, iar antreprenorului, să respecte termenii și calitatea lucrărilor executate.

Costul lucrărilor de reamenajare a zonei pietonale în perimetrul a 4 străzi din centrul istoric al capitalei, în urma desfășurării licitației, este de circa 3 milioane de lei, surse prevăzute în bugetului municipal pentru anul 2019. Proiectul de execuție a fost elaborat de către SRL „Urban Life Projects”, la inițiativa Agenției de Inspectare și Reabilitare a Monumentelor.

Foto: chisinau.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green