i

Automobil, reținut la frontiera moldo-română după ce șoferul a prezentat un certificat de înmatriculare fals

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Costești au reținut un autoturism, al cărui certificat de înmatriculare prezenta indici de falsificare. În acest caz este cercetat un locuitor al satului Onești, raionul Edineț.

La 20 martie curent, pe direcția de intrare în Republica Moldova s-a apropiat un mijloc de transport de model Volkswagen Golf cu plăcuțele de înmatriculare bulgare. Automobilul era condus de un tânăr în vârstă de 53 ani, care deține și cetățenia română. Ajuns la linia de control, bărbatul s-a legitimat pentru autorizarea trecerii cu documentul de călătorie emis de către autoritățile de la București, iar pentru automobil a prezentat la solicitarea polițistului de frontieră documentele necesare.

În timpul examinării vizuale s-a depistat asupra certificatului de înmatriculare, lipsa ștampilei organului emitent, cât și unele date tehnice de pe caroserie mijlocului de transport nu corespondeau cu cele din pașaportul tehnic. Neveridicitatea documentului a fost confirmată și de tehnica din dotare.

Supus audierii, conducătorul auto a declarat că nu cunoaște despre cele depistate. Acesta susține că și-a procurat automobilul de la un necunoscut pentru a se deplasa mai ușor pe câmp, unde avea terenuri arabile.

În rezultat, a fost întocmit proces verbal de ridicare a certificatului de înmatriculare și trasmis către expertiză, iar mijlocul de transport a fost reținut și indisponibilizat pe teritoriul SPF Costești până la finalizarea cercetărilor.

Tânărul riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Foto: border.gov.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green