uploads1_9

Autoritățile au aprobat cerințe mai stricte pentru gestionarea deșeurilor medicale

Un Regulament sanitar privind gestionarea deșeurilor rezultate din activitatea medicală a fost aprobat de Guvern, în contextul alinierii la normele europene în domeniu.

Regulamentul prevede că fiecare spital va dispune de un spațiu central de stocare temporară a deșeurilor medicale. Durata stocării va fi cât mai scurtă posibil, pentru deşeurile periculoase aceasta fiind de maxim 48 de ore, iar pentru cele inofensive – de cel mult 180 de ore.

În ceea ce privește colectarea deșeurilor, aceasta se va efectua separat pe tipuri de substanțe și materiale medicale, doar în locuri specializate, cu interzicerea categorică de a fi depuse în containerele comune ale clădirilor de locuit.

De asemenea, sunt prevăzute soluții pentru distrugerea deșeurilor, în cazul celor care nu pot fi nimicite prin decontaminare termică fiind aplicată incinerarea. Termenul de tratare a deșeurilor inofensive și periculoase nu va depăși 180 de zile după depozitare.

Scopul îmbunătățirii cadrului normativ din domeniu este facilitarea procesului de administrare a deșeurilor, eliminarea riscurilor de apariții a maladiilor, inclusiv a celor profesionale, asigurarea sănătății populației și protecția mediului.

Foto: academy-prof.ru

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Sandu at |

  Trebuiesc a fi create pentru a repartiza gunoiul, asa cum este facut in tarile dezvoltate.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green