butelie_2

Autoritățile municipale vor verifica blocurile locative pentru a depista cazurile de folosire ilicită a buteliilor cu gaz lichefiat

Primăria Chișinău va institui o comisie specială care va evalua consecinţele deflagraţiei produse în seara zilei de 6 octombrie, în blocul de locuinţe nr. 11/5 din bd. Moscova. Comisia respectivă va verifica locuinţele care au avut de suferit şi va evalua pagubele suportate de către proprietari.

În acelaşi timp, în cadrul preturilor de sector vor fi constituite comisii speciale care vor examina cazurile de folosire ilicită a buteliilor de gaz lichefiat în încăperile amplasate în blocurile de locuinţe din municipiul Chişinău. Din comisiile respective vor face parte reprezentanţii preturilor de sector, ai Direcţiei generale-locativ comunale şi amenajate, Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, Inspectoratului General de Poliţie şi Agenţiei pentru Supraveghere Tehnică.

Responsabilii vor verifica blocurile locative pentru a depista cazurile de folosire ilicită a buteliilor cu gaz lichefiat şi vor întreprinde măsurile de rigoare pentru înlăturarea riscurilor ca urmare a exploatării acestora. Aceste măsuri au fost luate în cadrul şedinţei Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, convocată marți de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

De asemenea, agenţii economici vor fi informaţi suplimentar despre interzicerea folosirii neautorizate a buteliilor cu gaz lichefiat în activitatea de comerţ şi prestări servicii. Unităţile de comerţ ambulant amplasate în zonele publice din oraş care folosesc ilegal buteliile cu gaz lichefiat vor fi evacuate de către preturile de sector.

Menţionăm că în urma exploziei produse în blocul de locuinţe de pe bd. Moscova, 11/5 din sectorul Râşcani au fost avariate 6 apartamente. Toţi locatarii din cele 120 de apartamente din blocul locativ sunt evacuaţi. La moment, 18 persoane sunt cazate în unul din spitalele din Chişinău. Începând cu ziua de duminică, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 200 de apeluri de la cetăţeni, care au sesizat cazuri de folosire ilegală a buteliilor cu gaz lichefiat.

Foto: IGSU

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green