1

Autoritățile vamale și de frontieră întreprind măsuri pentru a limita răspândirea infecției coronavirus de tip nou

În vederea limitării răspândirii infecției Coronavirus de tip nou, angajații Serviciului Vamal și ai Poliției de Frontieră supraveghează în permanență situația în punctele de trecere a frontierei și întreprind mai multe măsuri. Printre acestea se numără: monitorizarea persoanelor revenite din regiunile cu izbucniri în focare de COVID-19, detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou, izolarea de celelalte persoane și solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești. Adițional, este asigurată termometria cu termometrul digital infraroșu, cu termoscanere și este facilitat accesul în punctele de trecere a frontierei a serviciilor medicale.

Totodată, Serviciul Vamal informează că traficul transfrontalier se desfășoară în regim normal, nefiind consemnate cazuri de blocare a vreunui mijloc de transport în posturile vamale.

Toate persoanele care revin din regiunile cu izbucniri în focare de Coronavirus de tip nou trebuie să completeze, în zona de trecere a frontierei, fișele epidemiologice, cu indicarea corectă a datelor personale și a regiunii geografice din care revin. Fișele se transmit către echipele medicilor de familie din teritoriu pentru asigurarea supravegherii la domiciliu a persoanelor, timp de 14 zile.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green