28871092_2015708528457927_4975094374184905266_n

Autospeciale și echipament pentru pompierii din stânga Nistrului! Donația vine din partea Marii Britanii – (VIDEO)

Două autospeciale și echipament de intervenție oferite de „Operațiunea Florian” din Marea Britanie au fost donate pompierilor și salvatorilor din stânga Nistrului.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, donația constitue încă un pas de consolidare a măsurilor de sporire a încrederii între ambele maluri și menținerea capacităților comune pentru asigurarea securității cetățenilor, în special a locuitorilor din regiunea transnistriană a Republicii Moldova.

La ceremonia de recepționare a donației, desfășurată la sediul IGSU, a fost prezent ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, Lucy Joyce, directorul asociației de caritate „Operațiunea Florian”, Bruce Hoad, șeful IGSU, Mihail Harabagiu, conducătorul grupului de lucru pentru combaterea criminalității și situațiilor excepționale din partea Tiraspolului, Ruslan Mova, dar și reprezentanți ai organizațiilor non guvernamentale.

Oficialii au menționat importanța unei colaborări în domeniul reducerii riscurilor și intervenția în situații excepționale. Mai mult, s-a vorbit despre cooperarea frumoasă între Republica Moldova și Marea Britanie, care duce la fortificarea capacităților de intervenție a pompierilor și salvatorilor.

În baza parteneriatului care durează mai bine de 5 ani, salvatorii moldoveni au beneficiat de 15 autospeciale de intervenție, echipament, dar și schimb de experiență. În această perioadă, formatorii din Marea Britanie au instruit peste 250 de salvatori și pompieri din Republica Moldova. Proiectul a fost posibil în urma finanțării oferită de Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil (EASST) cu susținerea Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii.

Potrivit datelor IGSU, anterior în anul 2017 salvatorii din stânga Nistrului au mai beneficiat de o autospecială de intervenție și echipament în cadrul programului „Operațiunea Florian”. „Prin acțiuni de așa gen se sprijină umanitar populația din raioanele de est ale țării, se contribuie la apropierea malurilor Nistrului și la soluționarea problemelor urgente cu care se confruntă locuitorii regiunii transnistriene”, se mai arată într-un comunicat al inspectoratului.


Foto/Video: IGSU via Facebook/dse.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Pop Mihai at |

  Bani acasa. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: miky_n3@yahoo.com

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green