2c3184a8f0f088010798e3f7f8a1a3b0

Avocatul Igor Popa: „Vlad Filat a acceptat să acorde interviu jurnaliștilor. Interzicerea accesului mass-media va însemna o nouă încălcarea a legii”

Autoritățile nu au motiv să refuze solicitarea grupului de jurnaliști, care intenționează să realizeze un interviu cu Vlad Filat în penitenciar, mai cu seamă că ex-premierul a acceptat să stea de vorbă cu reprezentanții mass-media. Declarația a fost făcută de avocatul politicianului, Igor Popa, în cadrul unui interviu pentru Ziarul de Gardă.

„Reieșind din conținutul prevederilor legale naționale – art. 32, 34 din Constituția R. Moldova, art. 6 al Legii cu privire la libertatea de exprimare, art. 20 din Legea presei și celor internaționale – art. 10 CEDO, art. 19 al Declarației Universale a Drepturilor Omului, nu există temei în baza căruia autoritățile responsabile să refuze solicitarea jurnaliștilor, mai ales că Vlad Filat a acceptat să acorde interviul solicitat de echipa de jurnaliști la care vă referiți. Interzicerea accesului mass-mediei va reprezenta încă o încălcarea vădită a normelor legale naționale și internaționale și va completa astfel lista încălcărilor admise în privința lui Vlad Filat”, a menționat apărătorul.

Amintim că, săptămâna trecută, mai mulți jurnaliști cu renume din Republica Moldova au depus un demers comun cu solicitarea de a realiza un interviu cu fostul lider al PLDM, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare, pedeapsă pe care acesta o ispășește în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Deocamdată, autoritățile responsabile nu au oferi un răspuns în acest sens.

Foto: crimemoldova.com

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Da poate ne spune ceva.

  Reply
 2. Ion at |

  Mass-media nu poate sa aiba acces la Filat. Prin declaratiile lui din presa el poate speria unii martori sau poate da semnale la complicii sai ce sa faca mai departe

  Reply
 3. timofei at |

  ei hai, duap 2 ani el a acceptat sa dea interview? nu el spunea ca o sa arunce clara politica in aer 2 ani in urma??? si ce a facut? mai aveti sa mintiti lumea bai magarilor??!!!!!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green