basarabia-md-ziua-independentei-27-august1-640x360

Azi e Ziua Independenței Republicii Moldova

Azi este sărbătorită Ziua Independenței Republicii Moldova, acea dată la care, acum 29 de ani, a fost declarată suveranitatea și independența țării noastre.

Declaraţia de independenţă a fost adoptată de Parlament prin votul a 276 de deputaţi (74% din totalul de 371) în ziua de 27 august 1991, zi în care în centrul Chişinăului a fost convocată o Mare Adunare Naţională.

În urma acesteia, Republica Moldova a devenit un stat suveran şi independent.

Ziua de 27 august a fost aleasă şi pentru a coincide cu 27 august 1989, atunci când a avut loc Prima Mare Adunare Naţională care a lansat dezideratul suveranității și independenței.

În aceeaşi zi, independenţa Republicii Moldova a fost recunoscută de către România, iar Rusia a recunoscut independenţa țării noastre abia în 8 decembrie 1991.

Ca în fiecare an, Google a pregătit un doodle special cu această ocazie. Astăzi, el a afișat drapelul țării noastre pe fundalul unui cer parțial înnorat.

BASARABIA.MD felicită toți cetățenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Independenței.

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green