bani

Banca Națională a Moldovei anunță record după record

Activele oficiale de rezervă au depășit nivelul de 3 miliarde 64,4 milioane de dolari și astfel au atins un nou record, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, făcute publice astăzi.

Rezervele valutare au crescut de la începutul anului cu peste 821 milioane de dolari SUA.

Precedentul record a fost înregistrat la 22 noiembrie 2019, când activele oficiale de rezervă se cifrau la 3 miliarde 58,7 milioane de dolari SUA.

Circa 1,78 miliarde de dolari SUA din activele oficiale de rezervă sunt păstrate în valori mobiliare, alte 1,28 miliarde reprezintă disponibilități și plasări la termen, inclusiv 616 milioane în bănci cu oficiile în străinătate. 3,5 milioane din suma totală a rezervelor sunt păstrate în aur.

„Potrivit situației de la finele trimestrului III 2019, activele oficiale de rezervă au continuat să asigure un nivel suficient de acoperire a importurilor de mărfuri și servicii (4,9 luni de import)”, se constată în Raportul asupra inflației nr.4 din noiembrie 2019.

sursa: moldpress.md

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green