small_Poza BT

Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank. Care sunt prioritățile investitorului

„Banca Transilvania” a devenit acțonar al „Victoriabank”, a treia cea mai mare banca din Republica Moldova, avand o participație de peste 66% împreună cu Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare. BT si BERD sunt acționari majoritari ai „Victoriabank”. Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când o bancă din afara Republicii Moldova investește pe piața noastră.

Banca Transilvania a anunțat în noiembrie 2017 planul de a investi în Republica Moldova, iar între timp a primit aprobarea pentru achiziție din partea autorităților de supraveghere din România și Republica Moldova – Banca Națională a României, Banca Națională a Moldovei și Consiliul Concurenței din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al BT, prioritățile instituției pentru „Victoriabank”, ca acționar împreună cu BERD, sunt: susținerea mediului de afaceri privat din Republica Moldova, în special sectorul IMM și micro; dezvoltarea unei palete cât mai variate de produse și servicii pentru persoanele fizice; alinierea culturii organizaționale și guvernantei corporatiste „Victoriabank” la cele ale Grupului Financiar Banca Transilvania; dezvoltarea personală și profesională a persoanelor cu spirit întreprinzator din Republica Moldova.

small_infografic-victoriabank_prioritati-bt

„Victoriabank” are aproape 30 de ani de activitate, 540.000 de clienti, 1.400 de angajați si aproape 100 de sedii. Este protagonista unor premiere notabile pe piața bancară locala, cum sunt: primul card emis, primul bancomat, primul POS și primele carduri premium. „Victoriabank” se remarcă, de asemenea, prin activitatea de carduri: cu 285.000 de carduri, are peste 17% cota de piață, iar ca rulaj cu cardul la comercianți, are peste 37% din piață. Banca se bucură de un grad foarte ridicat de încredere din partea clienților: are cel mai ridicat nivel al depozitelor raportate la totalul activelor din întreaga piață din Republica Moldova, de 80%, iar raportul credite/depozite este cel mai redus de pe piață, de 39%.

Banca Transilvania, a doua cea mai mare banca din Romania, are 2,2 milioane de clienți, peste 7.000 de persoane în echipa și peste 500 de sedii. BT este Banca Oamenilor Întreprinzatori, cu peste 250 de mii de clienți persoane juridice, iar o treime din firmele nou înființate în România în 2017 alegând să lucreze cu Banca Transilvania. BT este liderul pieței cardurilor, cu 3 milioane de carduri emise, cu care au loc peste 1 milion de tranzacții/zi. Banca Transilvania a acordat în ianuarie – septembrie 2017 aproape 140.000 de credite noi persoanelor fizice, IMM-urilor și celor din zona Corporate, în valoare totală de peste 9 miliarde lei. Strategia sa este susținută de acționari internaționali puternici, cum este BERD și IFC – Banca Mondiala.

Grupul Financiar Banca Transilvania este prezent în Republica Moldova de acum 10 ani, când a lansat compania BT Leasing MD, lider de piață în zonă ca valoare a finanțarilor de mijloace fixe acordate în leasing.

Foto: bancatransilvania.ro

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Poate să fie mai bine.

  Reply
 2. balan petru at |

  bravo celor de la banca transilvania ca cumparat asa banca cum e victoria bank,dar ar fost bine ca toata romania sa ne cumpere pe toti basarabenii ca sa nu ne mai conduca asa oameni de alde dodon si plahotniuci si bandele lor de banditi

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green