traian_basescu_mpazf0s2gv_94218300_96960300

Băsescu aduce critici dure la adresa lui Plahotniuc: „Merită expulzat dacă Parlamentul nu va vota Guvernul Sturza”

Dacă Guvernul Sturza nu va obţine astăzi votul de încredere al Parlamentului din cauza lui Vladimir Plahotniuc, acesta ar merita expulzat din Republica Moldova. Declarația a fost făcută de către ex-președintele României Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune B1.

„Moldova este în pragul colapsului. Vă mai pot spune, deşi n-aş vrea să fie un subiect de comentarii, totuşi Moldova fără un împrumut de 60 de milioane de euro de la România nu îşi poate închide bugetul anului viitor”, a argumentat el, acuzând faptul că „un individ ca Plahotniuc face jocuri politice să fie el premier când preşedintele Timofti îi refuză acest lucru exact datorită background-ului lui legat de afaceri, de putere, de legături cu Moscova, de inconsecvenţe democratice”.

„Dacă în Parlament acest Guvern va fi respins datorită unuia din partidele care se pretind a fi pro-europene, acest om ar trebui evacuat din Republica Moldova”, a menționat Traian Băsescu referindu-se la Plahotniuc, despre care mai spune că „face un rău enorm țării”.

Fostul președinte al statului român a precizat că a făcut un schimb de păreri cu Nicolae Timofti pe 1 ianuarie, când s-au felicitat, adresându-i cuvinte de laudă pentru nominalizarea lui Sturza ca premier şi pentru Guvernul „curat” pe care omul de afaceri l-a format și propus.

În context, Băsescu a comentat că i se pare ciudat că autorităţile române au acceptat ca Plahotniuc să aibă alt nume în paşaportul românesc decât în cel moldovean. „Dubla cetăţenie nu înseamnă şi două nume. Trebuia să îl cheme tot Plahotniuc şi în paşaportul din România, iar cine i l-a făcut are o problemă”, a subliniat fostul șef de stat, citat de Mediafax.

Reamintim că premierul desemnat Ion Sturza și echipa sa vor veni astăzi în fața deputaților pentru a cere vot de încredere Parlamentului. Pentru a fi învestit Guvernul Sturza are nevoie de cel puțin 51 de voturi. Anterior, liderii fracțiunilor PSRM și PD au declarat că nu vor susține candidatura omului de afaceri, în timp ce liberalii și liberal-democrații s-au arătat dispuși să voteze pentru acesta.

Foto: dcnews.ro

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Pastor Paul at |

  Buna,
  Întreprinderea de unificare a negocierilor, personalul de conducere,
  Préstamos para automóviles,
  Préstamos estudiantiles, principe de consolidación de deudas,
  Préstamos no garantizados
  Capital de riesgo, etc. O negado un prédoo de un banco o financiero
  Una o más razones. Folosit de el lugar adecuado para tomar
  ¡Sus soluciones de préstamo! Soy un prestamista privado, yo
  Prânzamos a empresas e individualos un tasas de interés bajas y asequibles
  Que el 2%.

  Contractenos por correo electrónico: pastorpaulloan@gmail.com

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green