collagevbcb

Băsescu l-a numit pe Dodon „pudelul lui Putin”! Șeful statului reacționează: „Asemenea personaje negative nu merită cetățenia statului nostru”

Proaspăt ales în funcția de președinte de onoare al Partidului Unității Naționale, ex-președintele României, Traian Băsescu, s-a lansat în declarații. În cadrul primului Congres al PUN, fostul lider de la Cotroceni l-a criticat dur pe Igor Dodon, cu care, reamintim, se află și într-un proces de judecată privind retragerea cetățeniei moldovenești, decret suspendat deocamdată până la decizia definitivă a instanței. 

„Mă uit la ce se întâmplă acum în Republica Moldova… Aveți un președinte care vrea să ducă această bucată de pământ românesc și acest popor de patru milioane, popor latin, să-l ducă în CSI. Interesant, cum poate gândi un politician, fie el și preşedinte ales. Mă întreb, ce-i oferă lui Federația Rusă? (…) Putin, deși are un labrador superb, mai are nevoie de un pudel, pe Dodon, să-l poarte pe la manifestații…”, a declarat, între altele, Traian Băsescu.

Igor Dodon a reacționat astăzi la afirmațiile fostului președinte român. Șeful statului a scris într-un comentariu pe pagina sa de Facebook că „Băsescu este unul dintre cei mai radicali și mai ridicoli exponenți ai unionismului, care a susținut în mod deschis și continuă să susțină partidele extremiste și antistatale din Republica Moldova”.

„Există, însă, un aspect pozitiv în toată această istorie cu Băsescu. Traian Băsescu obișnuiește să-și îngroape proiectele politice pe termen lung. A falimentat politic în România, unde este anchetat penal. La Chișinău au falimentat zgomotos adepții lui liberali: Ghimpu și Chirtoacă. La fel de rușinos vor falimenta actualii unioniști în frunte cu Ana Guțu și Anatol Șalaru. În Moldova, unioniștii s-au autocompromis de fiecare dată. Așa va fi și de acum încolo, inclusiv cu ajutorul unora ca Băsescu.

Apropo, lui Băsescu nu i-a reușit să devină cetățean al Republicii Moldova. Am contribuit personal la acest lucru. Eu sunt convins că asemenea personaje negative nu merită cetățenia statului nostru. Și, din punct de vedere legal, cetățenii străini nu pot fi membri de partid si nici nu pot fi lideri de partid înregistrat la Chișinău. Nu știm ce vrea Băsescu mai mult: să facă politică în Moldova, sau să fugă de răspunderea penală din România, unde el are mari probleme legate de corupție și abuz de putere. Eu încurajez justiția din România să-l ajute pe Băsescu să facă Unirea și alte uniri în pușcărie”, a scris Dodon.

Foto: jurnalistii.ro/presedinte.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Dragos at |

  Dodoloaie nu e pudel, ci e ditamai cateaua jegoasa turbata tinuta in cusca de Plahoit.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green