cv

Bilanțul „operațiunii Antidrog”, desfășurată ieri în întreaga țară: 183 de percheziții, 95 de suspecți, 25 de rețineri, zeci de kg de droguri și sute de pastile ridicate – (VIDEO)

Cea mai amplă operațiune antidrog din Republica Moldova, desfășurată ieri pe întreg teritoriul țării, s-a soldat cu 25 de rețineri și destructurarea a patru grupări criminale specializate în traficul de substanțe narcotice. Despre aceasta au comunicat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Igor Popa de la Procuratura mun. Chișinău, Ion Ţurcanu, șeful Direcției antidrog al MAI, și Corneliu Groza, șeful Poliției Capitalei.

Citiți și: Operațiune Antidrog fără precedent! Peste 170 de percheziţii se desfăşoară pe întreg teritoriul țării – (FOTO/VIDEO)

Potrivit șeful Direcției Antidrog, în total, au fost desfășurate 183 de percheziții, iar pe lângă persoanele reținute, alte 95 de persoane au statut de bănuiți.

jh

Una dintre grupările anihilate aducea pastile Extasy din Europa, în special din Olanda, și le distribuia prin cluburile de noapte din țară, prețul uneia constituind 450 de lei. Patru persoane au fost reținute, fiind ridicate peste 600 de pastile, marijuană, alte tipuri de droguri, arme și mijloace financiare.

În alt caz, este vorba despre o grupare constituită din persoane de origine romă, domiciliate în orășelul Vatra, care se specializa în droguri sintetice, aduse prin contrabandă din alte țări. În urma perchezițiilor, au fost reținuți patru membri și liderul acestei organizații criminale.

Alți șase indivizi, reprezentanți ai unui cult religios, au fost încătușați pentru distribuirea marijuanei și pastilelor Extasy.

De asemenea, șeful Poliției mun. Chișinău a relatat detalii despre reținerea celei de-a patra grupări, care își desfășura activitatea infracțională pe Internet. Substanțele narcotice erau „importate” în Republica Moldova din China prin Federaţia Rusă şi Ucraina.

Prin intermediul reţelelor online, potenţialul client solicita o doză, două sau trei doze de droguri, printr-un mesaj remis în aplicaţia grupului închis. Clientul era obligat să achite bani de la 350 lei până la 2.000 lei, prin intermediul terminalelor de plăţi electronice. Ulterior el primea un mesaj în care era specificat locaţia drogurilor ascunse.

În acest caz au fost reținut șapte persoane, cu vârstele cuprinse între 20 ani şi 35 ani, originari din Chişinău, Calaraşi şi Criuleni.

Potrivit legislației în vigoare, pentru realizarea drogurilor în proporţii deosebit de mari, învinuiţii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Foto/Video: politia.md/privesc.eu

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green