t

Blocul ACUM convocă o sesiune specială a Parlamentului! PSRM respinge invitația de a participa la ședință

Blocul politic ACUM anunță despre întrunirea fracțiunii într-o sesiune specială a Parlamentului Republicii Moldova. La ședință este invitată și fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Reprezentanților PSRM li se propune să aleagă conducerea Legislativului, dar și votarea mai multor inițiative.

Într-un comunicat emis de ACUM se menționează că funcția de președinte al Parlamentului este garanția fermă a votării actelor normative conținute în pachetul antioligarhic. După votarea, promulgarea și publicarea acestora, deputații vor pune în aplicare angajamentul lor de a renunța la această funcție. „Blocarea în continuare a activității Parlamentului va conduce la dizolvarea acestuia, iar alegerile anticipate nu vor fi libere și corecte”, susțin reprezentanții ACUM.

Blocul ACUM afirmă că este dispus să susțină inițiativele cu caracter social ale PSRM, care se referă la indexarea pensiilor de două ori pe an și suportul pentru familiile din Republica Moldova, în cazul în care va fi format Guvernul.

De partea cealaltă, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat că propunerea de a organiza ședința Parlamentului este un nefondată și care nu merită să fie luată în considerare.

„Această inițiativă populistă a reprezentanților blocului ACUM nu ne poate surprinde nici pe noi, fracțiunea PSRM, nici pe majoritatea cetățenilor din Republica Moldova. Fracțiunea Partidului Socialiștilor subliniază că pentru a depăși criza politică este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină, cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii parlamentului. În absența unui acord, ședința riscă să devină un circ, unde o parte va veni cu discursuri pre-electorale înflăcărate, în timp ce alții se vor ascunde de radiații sub umbrele de plajă”, se arată într-un comunicat al PSRM.

În același timp, Partidul Socialiștilor își confirmă disponibilitatea și interesul său pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019.

Amintim că prima și singura ședință a noului Parlament a avut loc în ziua de 21 martie. Aceasta a fost condusă de către cel mai în vârstă deputat, socialistul Eduard Smirnov. Întrucât nu există o majoritate parlamentară, s-a anunțat pauză în activitate.

Foto: acum.md/socialistii.md

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. realist at |

  Inainte de alegeri Maia si Nastase se jurau ca nu vor discuta nimic cu PSRM, iar acum ii cheama la discutii? Dar alegatorii ce zic?

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green