plahodomnul meu cel mare

BLOG: A fi sau a nu fi… de Vladimir Sheakspeare

Libertatea e o idee himerică
Într-o lume luciferică.
Văd cum căutăm înălţimi,
Dar ne adăpăm cu lacrimi…

AD LITTERAM

Andrei Năstase a rămas un cîștigător și asta o demonstrează numărul impresionant al cetățenilor care au ieșit să îl susțină la protest. Da, nu fiecare se dă în vînt după Năstase, dar aici, mai degrabă, e vorba de o nemulțumire în val și o furie a poporului, îndreptată pașnic împotriva dezmățului plahotniucist. Utilizînd tehnici clasice de minciună și manipulare se vrea în continuare degradarea poporului pe scara umană și o înrobire generală, când alții aleg pentru noi.

Mulți au rămas uimiți atunci cînd alegerile primarului de la Chișinău au fost cîștigate de Andrei Năstase, fiind siguri că ei nu îl vor lăsa să ia Chișinăul. Oamenii nu s-ar fi mirat să i se deschidă un dosar penal pe ultima sută de metri sau să i se întîmple alte nenorocirii, dar nicidecum să iasă învingător. PD-ul, însă, îi pregătea o altă lovitură, probabil chiar mai dură decît dacă s-ar fi recurs la scenariul banal cu fraudarea alegerilor. Întîi l-a lăsat pe Năstase să obțină victoria, să guste din bucuria pe care o simte un cîștigător și să se laude în prima conferință de presă de după anunțarea rezultatelor că e pregătit să facă ordine în capitală și în rîndul celor care o administrează.

Toată lumea s-a liniștit, spunînd, ptiuuuu, în sfârșit dreptatea a triumfat. Acum, lui Năstase nu-i rămâne decît să preia conducerea municipalității și să-i onoreze promisiunile ambițioase din campanie. Din momentul învestirii în funcție, chișinăuienii, atît cei care l-au votat, dar și cei care au optat pentru contracandidatul lui, urmau să-l judece după fapte și să-i dea o apreciere activității sale în funcție de acestea. Altfel spus, niciun nor pe cerul albastru, dar furtuna vine des pe neașteptate. Așa a fost și în cazul lui Andrei Năstase.

O judecătoare, cel mai probabil o apropiată a PD, cu aceleași viziuni „democratice” pe care le împarte formațiunea, a decis pe cont propriu că alegerile din Chișinău nu s-au desfășurat legal. În același timp, legea prevede că alt scrutin nu poate fi organizat până în 2019, pentru că asta tot e contrar legii. În decizia motivată, Rodica Berdilo menționează că mesajul lansat de Andrei Năstase în ziua desfășurării turului II de scrutin, prin care a chemat populația să vină la secțiile de votare și să-și exercite dreptul civic, nu e altceva decât agitație electorală. Asta chiar și în contextul în care, liderul PPDA nu i-a îndemnat pe oameni să-și dea votul pentru cineva anume, importantă fiind doar prezența.

Prin definiție, agitația reprezintă, conform Codului Electoral „acţiuni de pregătire şi difuzare a informaţiei, care au scopul de a-i determina pe alegători să voteze pentru unii sau pentru alţi concurenţi electorali” . Obiectiv vorbind, îndemnul lui Năstase nu poate fi egalat cu o acțiune electorală în toiul alegerilor. Cine ca cine, dar o judecătoare ar trebuie să înțeleagă asta.

Un popor lezat din nou de libertate – este ceea ce avem acum. Exact ca în faimoasele teorii ale conspirației, ne-am ales cu falsa încredere că putem decide, când, de fapt, alții au decis pentru noi. Ei aleg așa cum planifică la adunările lor nocturne, viitorul fiindu-ne făurit de membrii de partid și consilierii pe care îi duce capul la șmecherii și combinații, doar pe a-lor să iasă. Groapa pe care o sapă poporului ar putea, însă, să-i înghită într-o zi tot pe ei. Conducerea țării a pierdut orice simț. Deși jongla demult cu legile, acum nici măcar nu se mai obosește să ascundă asta.

Partidul Democrat nu a avut un candidat pentru capitală, căci membrii partidului sunt buni combinatori seara cu bita în mînă, dar la tribună, în fața mulțimii, bîlbîielile ies la suprafață una-două. Și combinația a fost gîndită, indiferent de cine avea să cîștige. Căci dacă cîștiga Ceban, se mergea exact pe același scenariu. Ne-a fost pregătită minuțios capcana și calculat cu exactitate timpul, ca să nu existe șansa de a organiza alegeri repetate.

A fi sau a nu fi, nu e de nasul nostru să alegem, iar Vladimir Sheakspeare scrie istoria unui întreg popor cu o singură mînă.

Rușine, strigăm noi, domnilor, că forță să strigăm „Jos sistemul” nu mai e!

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Dragos at |

  A fi sau a nu fi alegeri libere, democratice? Nu, grohaieste filorussul Vladolf Gorgonovici Tzepuitorul, doar alegeri libertine si democrizante! Pentru ca timp de doi anisori, siretenia criminala de a minti, trufia de taranoi si conspiratiile cu fratele-siamez mega-oaie dodoloaie, i-au permis sa imbrobodeasca Occidentul cu tancurile si cu BUCile muscalesti si sa suga simultan de la mai multe oi: cea romaneasca, cea europeana, cea americaneasca, cea ruseasca, cea turceasca etc. Prin suctiune mafiota! Banul ciordit si dosit este patria, puterea absoluta benzina si MIXTurina sangele. Dar de ce are satrapul atacuri de panica, trepidatie si cosmaruri cu Maia Sandu si Andrei Nastase? Cocaina il salveaza si-l handicapeaza. Canalia joaca totul pe cartea salvarii vietii sale de sobolan ciumat. Sa furi banci e una, sa furi voturi e cu totul alta treaba…criminala. Insa penalul nu mai da un sfant pe ce zice Occidentul. Plahoit a intrat pe toboganul sfarsitului, dar nu-l accepta, asa cum nu accepta sfarsitul un muribund. Si fiindca Vlad Tepuitorul cel groaznic e un mafiot cu cazier bogat si obrazul gros cat senila tancului rusesc, un kremplinez pechinez las in calduri, “Cel mai iudit dintre pamanteni” se comporta ca un nebun in agonie. Si scrie cocainandu-se: A fi sau a nu fi…Juistitie, “Conceptul in spelunca”, “Hora Uneltirii”, “Amintiri din coterie”, “Ultima noapte de viol, intaia noapte de bulau”, “Visul unei nopti de fiara”, “O scursoare pierduta”, “Pe aripile furtului”, “La banul BEMcutei”, “Morobetii”, “O mie si una de minti ador-mite”, “Deca-moronul”…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green