646x404

BLOG: ANUNȚ! Se cumpără trădători pentru majoritate parlamentară

Prieteni, ați auzit cât este gata să le plătească Plahotniuc trădătorilor din PSRM pentru a forma o majoritate parlamentară? Câte un milion de dolari pe cap de trădător. Numai ca aceștia să iasă din partidele pe listele cărora au fost aleși și să voteze pentru noul Guvern al lui Plahotniuc. De ce doar trădătorii din PSRM, pentru că Partidul ȘOR și așa e-n buzunarul lui în întregime, acolo nici nu mai e cazul de simulat măcar o luptă de-a pisica și șoarecele. Șor a și fost admis la alegeri din postura de satelit al PD-ului cu o sarcină foarte clară, să rupă cât mai multe voturi de la socialiști, ca Plahotniuc în final să economisească pe cumpăratul socialiștilor care nu-i vor ajunge pentru formarea majorității.

O fi adevărat sau nu, dar dacă ne amintim că pentru fiecare deputat comunist ori peledemist Plahotniuc a plătit între 200 și 500 de mii de dolari, informația pare să fie destul de credibilă. Licitația pedistă a început!

De ce suma mitei este exagerat de mare? Explicația este foarte simplă. Miza este enormă. Plahotniuc dacă nu reușește să cumpere niște trădători, putem ajunge la alegeri anticipate și lui asta nu-i convine deloc.

Nu au trecut nici 4 zile de la alegeri, rezultatele oficiale încă nu au fost anunțate, dar deja se vorbește despre bani. Dar cum altfel într-o țară capturată, condusă de mafie? Oligarhul a cumpărat până acum tot ce s-a putut: deputați, alegători, și-a cumpărat victoria în Nisporeni, scorul extrem de mare obținut pe țară și acum o să mai cumpere încă 4 ani de hoții, corupție și dezmăț.

Dincolo de fraude, abuzul de resurse administrative și banii nebuni investiți, încă nu-mi vine a crede cum a fost posibil ca cetățenii să-i voteze într-un număr atât de mare pe doi dintre cei mai mari tâlhari – Plahotniuc și Șor. Am ajuns de râsul lumii. Râd de noi și-n Europa, și-n Rusia.

Da, suntem poporul, căruia i-a fost furat un miliard, poporul care a fost pus să întoarcă miliardul, poporul care din frică sau din prostie i-a votat pe cei care l-au jefuit și l-au pus să plătească. Și suntem poporul care urmează să fie condus în viitorii 4 ani de cei care l-au trădat și batjocorit. Aleși cu mânuța noastră.

Va rămâne sau nu Plahotniuc la guvernare, depinde acum de socialiști. ACUM nu poate dicta, din păcate, regulile de joc. O coaliție de moment cu socialiștii, recomandată de mai mulți experți, e foarte periculoasă. În primul rând, ar însemna un suicid pentru partid, o trădare a încrederii oamenilor care au votat acest bloc. Iar în al doilea rând, nu poți avea încredere în vasalii lui Plahotniuc. Pentru că cei care au trădat o dată, o pot face de mii de ori. Altceva este dacă acești vasali doresc să se răzbune pe șeful lor.

Se vor vinde socialiștii sau nu, nu avem de unde să știm. Presiunile vor fi mari, ofertele generoase, vor fi scoase și dosarele cu compromat de pe rafturile prăfuite. În joc se vor arunca toate armele și pârghiile. Dacă vor rezista socialiștii și nu se vor vinde ca la piață, vom avea alegeri anticipate și o nouă șansă de a ne deștepta într-un număr mai mare, de a ne mobiliza într-un număr mai mare pentru a vota nu hoții, ci politicienii cu demnitate. E și o șansă pentru dodoniști de a ieși din sclavia păpușarului și a se reabilita în fața propriilor alegători. Dacă nu, vor fi asimilați, rugumați și scuipați la fel ca comuniștii și liberalii.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green