66d08e25-7be5-4eb2-9476-07f8ecf54cf7

BLOG: Azi – Capitala, mâine – toată țara!

Iată că e posibil. Dificil, cu mult efort, multe sacrificii, mult curaj, rezistență și insistență… dar posibil! E posibil nu doar să lupți contra întregului sistem criminal de la guvernare, care a capturat totul în jurul său, dar și să câștigi! Să învingi într-o luptă deloc cinstită, în care adversarul te depășește la toate capitolele – și numeric, administrativ, financiar, și mai ales informațional. Să învingi armata de propagandă, trolli, bani murdari, să dobori mașina de fraude, intimidări și persecutări având în arsenal doar forța poporului – oamenii deșteptați, cu demnitate și curaj, care se încăpățânează să nu-și ia bagajele și să emigreze din ghetou, dar să rămână acasă și să se țină cu dinții de tot ce le este sfânt, gata să meargă până-n pânzele albe pentru a-și proteja familiile și apăra idealurile de adevăr, libertate și onoare.

Grație unității acestor oameni cu spirit civic remarcabil, efortului comun de mobilizare și implicare cetatea Chișinău a rezistat! Pentru cel puțin un an capitala a fost smulsă din ghearele binomului criminal Plahotniuc-Dodon și întoarsă poporului.

Singura speranță a poporului – opoziția pro-europeană anti-oligarhică

Ceea ce, însă, plaho-dodoniștii nu vor înțelege niciodată este că chișinuienii nu au votat, de fapt, pentru Năstase, sau nu doar pentru Năstase, ei au dat în primul rând un vot de neîncredere binomului mafiot. O fi având Năstase conexiuni cu milionarul evadat Țopa sau cu cel condamnat, Filat (deși nimeni nu cunoaște sigur până la capăt natura acestor conexiuni și nu poate garanta prezența sau absența componentei infracționale și potențialului de trafic de influență în favoarea sus-numiților – aspecte care se vor developa în timp), dar cert este că oamenii au văzut în el în primul rând un exponent al opoziției pro-europene anti-guvernamentale și un fidel camarad de luptă, care a protestat cot la cot cu toți, absolut toți, indiferent de culoarea politică, împotriva răului absolut.

Faptul că foștii aliați de baricade (mă refer la Dodon, Usatîi și susținătorii lor) au urmărit propriile interese și ambiții, iar ulterior s-au compromis, nicidecum nu-l face pe Năstase complice al acțiunilor lor anterioare sau ulterioare. Atunci conta doar momentul – protestul. Și atâta timp cât cauza a fost una nobilă – furtul miliardului, iar protestul a fost în primul rând unul popular, în masă, fără accent pe culorile de partid, selecția protestarilor după integritate nu avea nicio relevanță.

Să nu ne îmbătăm cu apă rece!

Nu e cazul, totuși, să avem pretenții exagerate de la primarul nou-ales, așteptând ca el să transforme apa în vin și glodul în aur.

Mandatul de primar al capitalei este, cu siguranță, o resursă semnificativă, dar atâta timp cât socialiștii dețin majoritatea în Consiliul Municipal, iar democrații – Guvernul și Parlamentul, Năstase va avea mâinile legate. Dar nu și gura! În aceste circumstanțe de blocaj și bețe în roate din toate direcțiile, singura lui armă este adevărul. Să scormonească cuibul de viespi, să scoată la iveală toate schemele de corupție pe care le va descoperi la primărie, să vorbească, să bată alarma, să prezinte probele necesare organelor de drept și dacă acestea vor fi mușamalizate de procurorii cumpărați sau desființate de instanțele corupte, să conteste, să se adreseze instanțelor internaționale. Să meargă până în pânzele albe pentru dreptate. Să organizeze consultări și dări de seamă publice, iar la fiecare iniațiativă blocată de consiliu, să implice oamenii – presa, societatea civilă, comunitatea de experți, care să pună presiune comună și să scoată cloșarii din zona de confort. Pâna la reînnoirea componenței consilierilor în CMC cu oameni de încredere, care vor sprijini acțiunile primarului, protestele pașnice, referendumurile consultative sunt și ele arme utile. Năstase trebuie să devină asemenea unui os în gât pentru PlahoDon, care deși nu are efecte letale, măcar să deranjeze permanent. Ca mai apoi, la următoarele alegeri ordinare de anul viitor să ia majoritatea în CMC și să purceadă la realizarea efectivă a programului său electoral.

Azi – Capitala, mâine – toată țara!

Acum când balaurul de la guvernare e-n agonie după prima decapitare de la preluarea puterii absolute în stat, urmează etapa cea mai grea. Trebuie să fim și mai uniți, și mai mobilizați, și mai incisivi. Nu ne putem permite luxul relaxării nici pentru o clipă, pentru că în câteva luni deja demarează parlamentarele, unde se va da bătălia finală pentru eliberarea țării din captivitatea mafiotă. Astăzi am eliberat capitala, am făcut balaurul PlahoDon să sângereze, dar dacă mâine nu eliberăm întreaga țară, mă tem că sacrificiile noastre au fost în zadar. Rănile balaurului se vor cicatriza, iar în locul capului tăiat vor crește altele două.

Prin urmare, suntem în continuare #MobilizațiPentruVictorie și #LuptămPânăLaCapăt! Cu Doamne ajută! #HaiCăSePoate!

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Dragos at |

  La umbra astui stat in agonie, troneaza pervers un Rahat, nascut la mare Sodomie de un Constipat. Gandaci, termite rosii, viermi si viespi s-au oplosit in ast Rahat. Si s-a gonflat, si s-au umflat acest partid…democrat… de rahat… Si tot incearca Kkandu si alti rahatei sa parfumeze acest Rahat…Oricat zahar arunca ei peste Rahatul Cocainator, nu-l pot vinde ca prajitura.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green