cover fotbal

BLOG: Bancherul negru al mafiei fotbalului, ales șef la FMF

Cam tot ce trebuie să știm despre transparența alegerilor de la Federația de Fotbal, într-un singur aliniat:

Leonid Oleinicenco a fost unicul candidat înscris în cursa pentru fotoliul de președinte al FMF și a fost ales cu votul unanim al membrilor afiliați. Deși, conform Statutului FMF, un candidat la funcția de președinte al FMF trebuie să prezinte în sprijinul său semnăturile a numai 20 de membri afiliați, Oleinicenco a adunat semnăturile a 109 din totalul de 120 de membri afiliați. Doar 11 membri afiliați nu au semnat pentru înaintarea lui Oleinicenco în calitate de candidat. Astfel, dat fiind faptul că fiecare dintre cei 120 de membri afiliați poate semna în susținerea unui singur candidat, nicio altă persoană nu a mai putut să se înscrie în alegerile pentru șefia forului fotbalistic național.

Apropo, cu o zi înainte ca președintele FMF să-și dea demisia, oamenii din sistem știau deja cine-l va înlocui. Dacă cineva și-a făcut vreo iluzie că se produce vreo reformă la federație și că lucrurile încep să se miște din loc vă înșelați amarnic.

Acest Oleinicenco e tot din gașca mafiei PDM, condusă de Ciobanu. În ultimii 10 ani acesta a activat în calitate de director financiar, iar ulterior director executiv, adică a îndeplinit funcția de bancher negru al mafiei fotbalului și responsabil direct de gestiunea „obșeacului” de milioane de euro, furate din fondurile de dezvoltare FIFA și UEFA, dar și din afacerile clandestine ale mafiei FMF.

Nu a dispărut nicăieri nici Ciobanu, chiar dacă și-a dat demisia. „The Godfather” al fotbalului moldovenesc a fost propus și desemnat de proaspătul președinte FMF în funcția de președinte de onoare al FMF. Această situație penibilă amintește nu știu cum de cazul lui Nazarbaev, ex-președintele Kazahstanului, care imediat după ce și-a dat demisia, a fost numit președinte de onoare. Iar ca bonus în cinstea sa a fost redenumită și capitala. O idee, apropo, pentru replica sa jalnică din Moldova, Pavel Ciobanu. Poate botează și acesta vreo echipă de fotbal sau inaugurează vreo academie în cinstea sa, sau redenumește chiar selecționata. Nu de alta, dar să nu rămână în urmă de alți dictatori.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green