^86A2A0B8BF59B16AF44BA884E0AFE2179F2B5EF4D70FABDC4D^pimgpsh_fullsize_distr

BLOG: Bombă!!! Dodon ar putea fi arestat chiar înaintea alegerilor!

Pentru a ridica rating-ul PDM-ului și a mobiliza electoratul pro-european și, mai ales, cel unionist, Igor Dodon ar putea fi demis și arestat chiar înaintea alegerilor parlamentare din 2018. Plahotniuc i-a pus chiar azi dimineața un șah socialistului, aducîndu-i aminte de contractul energetic semnat de Republica Moldova în 2008. Urmează un mat definitiv în 2018?

Astăzi, toată țara a auzit prin radiou că acuzatorii de stat au pornit un dosar penal pe marginea escrocheriilor din sistemul energetic. Este vorba de contractul semnat de reprezentanții Guvernului Greceanîi în 2008, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu multe milioane de dolari, pentru că în contractul de achiziții de stat ar fi inclusă o firmă proxi, adică un intermediar din zonă off-shore. Iar din echipa care a reprezentat guvernul de atunci a făcut parte și Igor Dodon, actualul șef de stat, ex-ministru al Economiei.

Informația a fost difuzată maselor largi de țărani și proletari de către portalul Deschide.md, despre care se afirmă că este porta voce a MAI-ului. Alții afirmă că portalul dat ar fi afiliat SIS-ului, iar după spusele altora deschidemede e apropiat PD-ului. În fond, nu mai este relevant cine are dreptate referitor la sursa informațiilor acestui portal, pentru că MAI-ul, SIS-ul și PD-ul, la ora actuală, sunt un întreg bine închegat.

Analizînd această bombă informațională, înțelegem că cei, care au afirmat că după Filat și Chirtoacă următoarea victimă a lui Plahotniuc va fi Igor Dodon, chiar au avut dreptate.

Dodon a fost util GBC-ului în 2015-2016, cînd Republica Moldova a fost zguduită de proteste și, pentru prima dată în istorie, electoratul pro-european a făcut front comun cu electorarul pro-rus contra oligarhiei de sorginte post-sovietică. Cu ajutorul alegerilor directe ale președintelui, care au fost aruncate opoziției ca un os de către Curtea Constituțională, unitatea de moment a mișcării protestatare a fost spartă. Cu ajutorul posturilor TV ale lui Plahotniuc, șeful statului a devenit Dodon, iar cetățenii au fost divizați iarăși după criteriul geopolitic.

În 2017 situația s-a schimbat. Guvernul controlat de către Plahotniuc a reușit cît de cît să stabilizeze situația și Plahotniuc a fost blagoslovit de către UE și SUA să continue lupta cu tancurile rusești. Un rol major în legitimizarea lui Plahotniuc de către occidentali l-a jucat Igor Dodon, care de 9 mai a stat sub ploaie alături de Putin.

Igor Dodon și-a jucat perfect rolul său de vatnik putinist. 

Acum, însă, PD-ul are nevoie urgent să crească în sondaje, altfel, în 2018, Plahotniuc rămîne în afara Parlamentului. Un scenariu, care ar crește considerabil rating-ul PD-ului, ar fi arestarea lui Igor Dodon chiar în pragul alegerilor parlamentare. Asta ar orienta toate forțele pro-europene și unioniste, indecise la moment, în brațele vînjoase ale Partidului Democrat.

Dacă Plahotniuc va decide “să taie porcu”, figurat vorbind, Igor Dodon pleacă în ospeție la Filat. Acesta, în orice moment, poate fi demis prin decizia unei simple majorități parlamentare, dacă vor exista bănuieli rezonabile că socialistul a făcut matrapazlîcuri prin 2008, cînd era la conducerea ministerului Economiei.

Dacă PSRM nu vota sistemul mixt și Dodon realiza măcar a zecea parte din promisiunile lui electorale, ce țin de investigarea furtului miliardului și deconspirarea schemelor oligarhice de către Consiliul Suprem de Securitate, în ultimul ceas, președintele ar fi avut șanse să-și mobilizeze susținătorii și să-l sfideze pe Plahotniuc. Ba chiar ar fi putut conta și pe ajutorul lui Usatîi, Năstase și a Maiei Sandu.

Dar după trădarea cu mixtul, Igori Nicolaevici a pierdut susținerea populației. Eșecul referendumului anti-Chirtoacă a demonstrat din plin acest lucru.

Așa că tăietul porcilor și bețiile de la Condrița sunt apogeul activității populiste a prezidentului ales de popor, se apropie deznodămîntul, și pizd@țul este inevitabil.

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

5 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Arestat luată cetățenia si trimis ca poponar lui putin

  Reply
 2. Anonymous at |

  Arestat luată cetățeni si trimis ca poponar lui putin

  Reply
 3. Mihai at |

  :razz:

  Reply
 4. Anonymous at |

  De ce și pentru ce?

  Reply
 5. Anonymous at |

  :razz: e

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green