bradchisinau2007

BLOG: Bradul cu pricina

Bradul de Chișinău a avut multe istorii de-a lungul anilor și cam toate politice. Acest brad a fost un timp posibilitatea comuniștilor și liberalilor de a arăta a cui e mai lungă. Comuniștii îl furau noaptea, Chirtoacă îl instala ziua. Și asta de fiecare dată. De parcă acest brad ar fi cea mai mare problemă a Chișinăului. Și mă doare sufletul să văd de fiecare dată aceste procese de revelioane neecologice. Eu cred că era mult mai bine dacă acest ochelarist, acum 10 ani, în urmă sădea un brăduț, pînă acum era în floarea vîrstei și era în stare să țină toate ghirlandele minimaliste.

Și vreau să zic că nici astăzi nu e tîrziu de făcut așa un pas. Pînă a crește braduțul sădit, se poate de adus unul artificial, ani la rînd, ca să punem punct tăierii brazilor.

Văd acest brad ca pe un flag. Și fiecare primar care vine ia parte la această competiție – a cui brad a fost mai frumos, mai rămuros, mai lung.

De ce să nu ne mîndrim cu drumuri proaspăt reparate? A? Pentru că nu-s! Pentru că acești demnitari se țin de sloganul ,,Poporul vrea fărîmituri și sînge. Poporul vrea show”. Și dacă le faci showuri poporului, el se hrănește cu fărîmituri uită să ceară de mîncare și privește cu sufletul la gură programul din timp regizat special pentru prostime. Că prostimea, dacă are brad, dacă are show, altfel merge și băutura, mai uită de probleme.

De ce să ne amintim că s-a furat miliardul și noi îl întoarcem, dacă avem brad? Nărodul amețit de un strop de băutură mai dă din mînă, devine și mai blînd, eeh, p… măsii de treabă, hai să sărbătorim sub brad și să uităm de toate nevoile, sine-amăgeala e și ea bună uneori.

De asta bradul are un rol nu doar simbolic în acest anturaj post-sovietic, iar cu ajutorul dubelii lumea rîde în loc să plîngă, ascultînd poveștile infiorătoare despre furtul din banii publici, ai mei, ai tăi, ai copilașilor noștri, ai buneilor și părinților, care stau iarna în frig în așteptarea pensiei ca să își potolească foamea…

Apropo, de brad, vă mulțumim…

 

BLOGUL lui Dorin Popa

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

 

 

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Susțin ideile din acest blog.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green