2477321-412202-

BLOG: Căderea Europei

„Fără credinţă, omul devine un animal raţional

care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri”

Petre Țuțea

Lumea europeană modernă e lăsată să-și depene viața în patimi și ambiții, umplînd istoria de nedrep­tate, de robie și de sînge. Avorturi legale, legalizarea vieții dezordonate și plasarea etichetelor publice, de a arăta bine în public dar murdar pe dinauntru, fiind doar cîteva exemple de tendințe spre care europenizarea merge pas cu pas de parcă ar fi o evoluție normală. Negarea zeității și lipsa fricii de către „organul suprem divin” duce la regresarea societății în pași rapizi, fapt dovedit de istorie pe întreaga axă cronologică.

În ultima perioadă, se observă o distanțare enormă față de criteriile sfinte, zeitatea supremă, iar a fi ateu, a distribui meme-uri și a lua în derîdere regulile morale impuse de credință a devenit o modă. Se observă un accent aprofundat pus pe pseudolibertatea omului, practic împingându-i prin legi și promovări mediatice spre săvârșirea faptelor imorale, fără nicio mustrare de conștiință.

Începând încă de la omul preistoric, tendințele de supraviețuire erau bazate pe mecanisme instinctive, iar individul, acționând doar în baza acestor mecanisme, nu a putut merge în dezvoltarea sa mai departe de etapa tribală.

Chiar dacă societatea era supravegheată de un oarecare organ de control, cînd nu îl vedea nimeni, individul putea săvîrși acțiuni periculoase, din cauza cărora procesul de dezvoltare bătea pasul pe loc. Iar odată cu apariția zeităților, chiar și cînd nu îl vede nimeni, instinctul este ținut în cușcă de frica pedepsei supreme și omul evoluează de la animal rațional la  individ conștiincios, adaptat social, astfel nivelul de viață progresând.

Orice imperiu care a renunțat la credință a fost sortit destrămării. Romanii, la un moment dat, au început să-și înjure zeii, să îi perceapă dar ca mituri, să ignore legile, să aibă viață sexuală dezordonată, să bea și să mănînce fără măsură. Astfel, nivelul lor social de dezvoltare a slăbit considerabil.

În toată Europa observăm că oamenii iau în derâdere comportamentul, etica bibliei, coranului, talmudului, astfel distanțându-se de regulile de conduită impuse de aceste cărțile sfinte, reguli care îl fac pe individ să uite de unde vine și să meargă spre nicăieri.

Negarea oricărei credințe face ca omul modern să degradeze și să se întoarcă la etapa inițială, etapă bazată pe acțiuni instinctive, furt, jaf, viol, care nu doar stopează dezvoltarea societății, ci și o trag la fund, spre epoca peșterilor, cu bîta în mînă, luptînd trib contra trib pentru o bucată de carne.

Încă nu e tîrziu de a opri această avalanșă, care se mărește în fiecare zi, dar nu există atîțea oameni conștienți care ar putea înțelege că, de fapt, aceste libertăți democratice oferite de Europa duc încet, dar sigur, spre căderea ei într-o prăpastie fără fund, nefiind excepție la restul imperiilor căzute de-a lungul istoriei.

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green