leanca sor

BLOG: Carul s-a mișcat din loc! Dosar pe uzurpare. Șor fără imunitate. Candu și compania, cercetați penal

În pofida tuturor bețelor în roate puse de oponenți, în pofida puternicului linșaj mediatic, criticilor aduse din toate părțile, atât de trolli, cât și de „idioții utili”, care încearcă disperat să creeze artificial o stare de dezămăgire față de noua guvernare, coaliția ACUM-PSRM chiar dă roade, demonstrând consecvență și rezultate concrete. Carul s-a mișcat din loc și bagă turații considerabile pe itinerarul de dezoligarhizare.

Cu scârț, cu rezistență, cu greble în față, dar putem deja constata că reforma procuraturii a demarat. Imediat ce a fost investit în funcție, noul procuror general interimar, Dumitru Robu, a inițiat o cauză penală pe faptul uzurpării puterii în stat de către mafia lui Plahotniuc în perioada 7-14 iunie și s-a apucat de revizuit procesele penale care se referă la frauda bancară. Primul pe listă, Ilan Șor. Astfel, joi, 15 august, la solicitarea procurorului general, Parlamentul l-a lipsit pe deputatul fugar de imunitate parlamentară, dând undă investigării unor noi circumstanțe a complicității lui Șor la frauda bancară, și anume faptul că ar fi acționat „în interesul unui grup criminal”.

Fostul primar de Orhei, anunțat în căutare internațională, este cercetat penal și pentru trecerea ilegală a frontierei. De fund au fost ridicați toți complicii de la poliția de frontieră și sistemul vamal care i-au ajutat pe Șor, Plahotniuc și alții să fugă din țară. Astefel, au fost inițiate trei cauze penale cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, iar joi mascații de la SPIA și SIS au descins la sediile Aeroportului Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”, unde au efectuat mai multe percheziții.

Zile numărate la libertate le-au rămas și fostului premier Iurie Leancă, finului lui Plahotniuc și ex-speakerului Andrian Candu, fostului ministru al Finanțelor Anatol Arapu și ex-guvernatorului BNM Dorin Drăguțanu, pentru care Comisia de Anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar deja a solicitat MAI și Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale în baza art. 329.

În doar 2 luni actuala guvernare a mai reușit să anuleze votul mixt, proiectul de spălare de bani al cetățeniei prin investiție, povara criminală pusă pe spatele cetățenilor de achită dobânzi pentru banii sustrași din rezervele valutare și multe altele. A fost selectată o nouă componență la Curtea Constituțională, numiți noi șefi la CNA și SIS. Pe listă, curățirea Consiliului Superior al magistraturii și instanțelor de judecată de judecători corupți și epurarea procuraturii și Consiliului Superior al Procurorilor de procurorii compromiși.

Măcelul a început! Dezoligarhizarea e în plină desfășurare! Lăsați-i pe oameni să lucreze. Nu vă lăsați manipulați de asa-numiții ,,salvatori ai neamului”, marii eroi apăruți peste noapte, care vor cu orice preț să ne arunce în alegeri parlamentare anticipate… A insista acum pe anticipate, în condițiile actuale de sărăcie și cu institutii încă capturate de oamenii lui Plahotniuc, înseamnă a sluji intereselor mafiei sale, care vrea cu orice preț să revină la guvernare. Înseamnă a te vine pentru 30 de arginți sau a te lăsa manipulat, în calitate de idiot util. Anticipatele vor aduce și mai multă dezbinare pe eșichierul de dreapta, unde și așa falșii unioniști își fac de cap, permițându-le socialiștilor să obțină de unii singuri majoritatea, întărindu-l și mai tare pe Dodon.

Gândiți cu capul, oameni buni. Nu fiți idioți utili în jocuri murdare, filtrați informația și haideți toți împreună să depunem umărul la dezoligarhizarea completă și ireversibilă a statului.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Anonymous at |

  Falsii unionisti???! Aratatimi-i pe acei ce nu sunt falsi!! Articol de 2 bani, ce iar dau nadejde falsa la oameni si mai mult nimic!!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green