big-parlamentul-mareste-numarul-judecatorilor-cc-si-prelungeste-mandatul-acestora-pana-la-9-ani-unul-dintre-magistrati-va-fi-numit-de-seful-statului

BLOG: Cine poate aprecia constituționalitatea activității Curții Constituționale?

Pe Dodon nu-l prea am la inimă pentru curvăreala lui politică și felul lui de a aborda, ca politician, anumite lucruri. Dar în acest text nu este vorba atît  despre el, cât despre păpușarul Republicii Moldova și jucăria lui preferată – Curtea Constituțională.

De câte ori Plahotniuc vrea să obțină ceva, mișcă din degetul mic și Curtea Constituțională îi face jocul, punând pe tot eticheta „neconstituțional”. Cu ajutorul CCM președintele RM a fost lipsit total de drepturi, a fost înlăturat de la informații, luându-i-se SIS-ul și după asta, treptat, lipsit de toate pîrghiile, șeful statului a devenit doar o figură simbolică.

El Coordonatore, cu ajutorul Curții, poate să facă laptele negru, iar cerneala – albă. Curtea a devenit o bătaie de joc de popor, de legile Republicii Moldova, de tot ce mai avea Moldova stabil sau sfînt.

Nu mă voi mira dacă, în timpul apropiat, CCM va declara neconstituțional INTERPOL-ul pentru că l-a dat în căutare pe Plahotniuc, neconstituționale vor deveni site-urile care critică guvernarea și orice vei face va fi constituțional doar dacă ești membru al PDM.

CCM e o instituție ce s-a plasat în stat în vîrful scării ierarhice și ia decizii dupa cum îi trece prin cap sau cum i se dictează, declarînd că o face în numele Constituției și în apărarea ei. Dar dacă activitatea acesteia e una dubioasă, cine ar trebui să verifice legalitatea deciziilor luate? O institutie fără control superior e din start înclinată spre corupție și bespredel. 

Ar trebui creată o comisie internațională ca să verifice constituționalitatea activității Curții Constituționale, pentru că În Republica Moldova, sub influiența forțelor politice negative, această Curtea  a devenit pârghie de șantaj și metodă de a ieși basma curată din orice fărădelege.

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green