581-republica-plahotniuc-840x420

BLOG: Compania cu capital străin “Moldova lui Plahotniuc” SRL

Şi totuşi, cât de ipocriți, laşi şi impotenți sunt politicanii de la Bruxelles şi Washington. Se ascund după servietă exact ca şeful delegației UE de la Chişinău, Pirka Tapiola, când a fost surprins fumând în public în fața la McDonald’s.

Parcă mai ieri Occidentul critica dur adoptarea abuzivă de către Plahotniuc a votului mixt, îl numea mafiot şi îl amenința cu sistarea finanțării şi revizuirea acordului de asociere. Iar astăzi, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, îl laudă frenetic pentru regizarea spectacolului tragi-comic privind declararea vice-premierului rus Dmitri Rogozin drept persona non-grata şi impunerea interdicției de trecere a frontierei. O farsă care vine la pachet cu ciclul de legi şi declarații populiste privind interzicerea propagandei ruseşti şi solicitarea retragerii armatei ruse din Transnistria.

Astăzi Bruxelles-ul şi Washingtonul mai că nu-l aplaudă în picioare şi nu-l pupă şi-n fund pe mafiotul Plahotniuc pentru aşa-zisa “luptă eroică cu tancurile ruseşti”. Un circ de doi bani, interpretat cu bățul în nisip, exact ca şi penibila tentativă de asasinare a temutului oligarh, dar care, uite că, e suficient de credibil în Occident. Atât de realist şi de true, încât politrucii cu memorie scurtă de acolo să continue să susțină regimul mafiot de la Chişinău, să-l scalde în finanțări generoase şi să închidă mai departe ochii la toate crimele comise de acesta împotriva bietului şi necăjitului popor moldovenesc.

Şi dacă mâine-poimâine protejatul vostru în goana după finanțare, Doamne fereşte, va transforma Transnistria într-un al doilea Donbass, dacă va declanşa un nou maidan şi va deveni un veritabil Ben-Laden trans-carpatic, atunci, oare, tot vă veți aplauda creatura? Din contra, garantez că vă veți dezice de el ca apostolul Petru de Iisus, vă veți ascunde ca laşii după servietă, veți schimba instantaneu ca ultimii ipocriți laudele în critici, vă veți face că plouă şi, stând deoparte ca impotenții, nu veți mişca un deget.

De ce? Pentru că nu vă pasă de nimeni şi nimic şi aveți grijă doar de fundul propriu. Faceți afaceri oriunde, cu oricine şi în orice condiții, până când exploatați tot de ce vă atingeți, epuizați toate resursele pe care le găsiți şi extrageți tot profitul posibil, iar când afacerea euro-americană devine prea scumpă la întreținere, ea este pur şi simplu abandonată pe loc fără nicio remuşcare, urmele sunt şterse, țapii ispăşitori sunt lăsați să suporte consecințele şi totul începe de la zero. Într-o altă Moldovă, cu un alt Plahotniuc, din contul altor moldoveni naivi.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Jack at |

  si era de asteptat, acest om a gindit fiecare pas cum sa faca in asa fel ca toate interesele lui sa nu fie atinse de EU. Chiar sa analizam si votul mixt, a fost votat sub criticile europenilor si dupa aceea Plaha le da o “catleata” cu delcararea non-grata a lui Rogozin si EU uita de toate criticile si tace in totalitate despre votul mixt si ce reprezinta acesta sistem electoral

  Reply
 2. Vova at |

  Și ce-i asta de rău ? Omuleanul când a venit în politică deja era milionar fără să dețină vre-o funcție publică, ca Filat, Dodon, Țopa, Voronin, Maia Sandu sau Năstase!

  Reply
 3. timofei at |

  bocitoarele lui Filat n-au liniste… bai, kkti cu ochi ce sunteti, nu al vostru a promis UE ca apoi sa distruga orice speranta la o viata mai buna, ca sa ajungem astazi tot voi, care-l lingeati pe Filat in fund – sa ne ziceti ca-i rau plaha ca se duce in SUA si UE, si le mai da si palme rusilor! pe cand le statea in genunchi…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green