codreanu1-920x529

BLOG: Constantin Codreanu – mîna lui Plahotniuc?

Alegerile primarului de Chișinău sunt de fapt un dar ceresc pentru alegători – anume lupta pentru capitală l-a impus pe Plahotniuc să arunce jockerul din mînecă pe masa de joc, cu mult înaintea alegerilor parlamentare.

Unioniștii sunt detașamentul de șoc al oligarhului, cu ajutorul cărora el speră să păstreze controlul asupra viitorului legislativ. Dar alegerile primarului au demascat legăturile clandestine între Plahotniuc și unioniști, căci Constantin Codreanu este candidatul-spoiler al oligarhului, sarcina căruia este să scindeze electoratul opoziției pro-europene și să păstreze Chișinăul sub controlul lui Plahotniuc.

În pofida sondajelor fabricate la comanda GBC-ului, pentru toți este clar că favoritul №1 în bătălia electorală pentru Chișinău este Andrei Năstase, probabil, unicul om care este în stare să pună capăt regimului banditesc al Partidului Democrat.

Pentru Vlad Plahotniuc a pierde Chișinăul înseamna a pierde tot, căci dacă un partid din opoziție reușește să ocupe citadela politică a Primăriei mun. Chișinău, 90 la sută că la următoarele alegeri parlamentare opoziția va prelua puterea.

Iar actuala putere nu se află în situația PCRM-ului. Să ne amintim: bandiții din anturajul lui Voronin au scăpat de închisoare datorită PDM-ului – calului troian în rîndul partidelor europene. PDM-ul a vost virusul care a distrus tot ce era frumos și corect din PLDM și PL. PDM-iștii au împiedicat invesigarea crimelor comise de regimul lui Voronin.

Iar acum, dacă PDM pierde puterea, nu sunt forțe politice care ar fi în stare să presteze servicii de acoperire politică pentru hoții de miliarde. Oare??????!!!

Anticipînd mersul evenimentelor și analizînd tabla de șah, conștientizăm că Plahotniuc este preocupat de crearea unei noi forțe politice, care ar fi capabilă să apere curul huntei PDM-iste în caz dacă formațiune la alegerile parlamentare pierde puterea. 

Ok, despre binomul Plahotniuc-Dodon s-a vorbit destul, tovărășia dintre cei doi nu este un secret nici pentru cei de la Cotroceni, nici pentru românul de rînd. Din motive subiective, Dodon cu socialiștii săi nu sunt în stare să realizeze servicii de protecție pentru Plahotniuc – ei deja fac parte din guvernare, Dodon este urît prea tare de populație și, ce e mai important, pe lîngă faptul că socialiștii au spațiu de manevră doar pe flancul stîng, Dodon deja este deconspirat ca un pilon de bază al regimului oligarhic. Dacă pică Plahotniuc, nici Dodon nu va sta mult timp în libertate. Este relevantă în acest sens situația cu alegerile primarului de Chișinău – socialistul Ion Ceban nu este în stare să facă față lui Andrei Năstase. 

Dar geniul politic a lui Plahotniuc a găsit o ieșire din situație – pentru a nu admite victoria opoziției pro-europene în Chișinău, Plahotniuc a fost nevoit să arunce pe masa de joc jockerul din mînecă – unioniștii!

Doar unioniștii ar putea concura în Chișinău cu Andrei Năstase. Dacă unioniștii împreună cu Maia Sandu îi acordau tot sprijinul lui Andrei Năstase, Plahotniuc cu Dodon erau pierduți. Devine evident faptul că în această ciorbă urît mirositoare și-au băgat ghiarele și copitele americanii. Ambasada SUA din nou a interzis Maiei Sandu să-l susțină necondiționat pe liderul Platformei DA.

Șarja unioniștilor l-a surprins nepregătit pe Năstase – el a declarat că se aștepta că toate forțele de pro-românești să-l susțină pentru a scăpa Moldova din ghearele mafiei postsovietice.

Totul este foarte bine camuflat și ascuns de ochii lumii – Constantin Codreanu s-a prezentat cu un discurs echilibrat, cu un program real și bine închegat. Investițiile din România menite să reînvie Chișinăul, renovarea cu ajutorul fondurilor europene a cîte cinci clăditi istorice pe an, construirea unei șosele ce ar înconjura Chișinăul… sunt lucrurile de care Chișinăul chiar are nevoie. Dar o privire mai critică deconspiră instant partea slabă a candidatului Constantin Codreanu – niciun cuvînt despre lupta cu schemele corupte care deseacă bugetul municipal, nici un cuvînt despre Plahotniuc – Răul cel mare, care pune în primejdie viitorul locuitorilor Chișinăului. Din cauza lui Plahotniuc locuitorii Chișinăului se transformă în locuitorii Moscovei, Parisului, Frankfurtului și nu doresc să se mai întoarcă în Chișinău.

Iar dacă ne reamintim că Constantin Codreanu este candidat din partea PUN-ului, al cărui președinte Șalaru este sluga lui Plahotniuc, situația devine comică.

Orice unionist este obligat să lupte cu mister Plahotniuc, care este partenerul lui Dodon și coordonatorul local al grupării Solnțevkaia bratva din Moscova. Prin urmare, Codreanu și Șalaru sunt pioni politici ai mafiei rusești, iar electoratul pro-românesc este cel care face jocul rușilor și sabotează Unirea.

Bizar, nu?

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. tudor at |

  …nu ştiu cine se ascunde sub numele de radu frunzari,dar,a făcut o postare de 2 bănuţi…Ce poate avea Codreanu cu plaha?ce legături au avut ei până acuma? ,nici măcar nu se cunosc…cine e plaha pe lângă grandul Băsescu ,care nici el nu l-a întâlnit vreodată? ,el care a fost Preş. unei ţări foste cele mai socialiste pe care a dus-o în UE şi NATO?El ,care a fost în 2 mandate Preşedinte de România, în 5 guverne ministru al Transporturilor şi în 2 mandate Primar general de Bucureşti?.El ,care a fost 10 ani în Consiliul Europei? El care este cotat cel mai puternic politician din Estul Europei la moment?Să se culce aşa om sub plaha? ABERAŢII TROLLICE.Mesajul Unionist nu place multora ,inclusiv şi la Bucureşti (gen dungaciu etc ),nu mai vorbesc celor de pe BÂC ,inclusiv şi din aşa zis-a opoziţie..De asta le stă în gât Băsescu la toţi,nu dă domnul dacă maoi vine şi-n Parlament,cu cine mai stă acolo de vorbă -cu diacov,ţuţu,lupu?

  Reply
 2. Dragos at |

  Plahatniuc-balamuc, demn de tumurluk, daca te uiti mai bine, nu e bun nici de sapun! Samodorul asta are comportament de maidanez kremlinez. Ciudat, cum de-a reusit sa-l abureasca si sa-l achizitioneze pe Basescu care creaza haos si frustrare printer cei care au avut incredere in el? Il doare in posterior pe Basescu ca pd este plin ochi de impostori, criminali, romanofobi, mancurti. Nu-I pasa nici de faptul ca pd-rast nu accepta Limba Romana, daramite Unirea. Inselaru este un PUNgas contagios, grosie, madam tupeista si balamuta Gutu asisjderea, Acesti borfasi, aceste lichele obediente Plahoitului, vor fara de munca sa profite de prestatia degeneratului Basescu. Credeti ca Basescu, avand gusa bolnava, este intreg la ganditor? Se vede si din cosmos ca totul este troc. O conspiratie oculta. PLahoit dirijeaza si plateste PUN-Guta Tr(o)aiana de nici doi bani. De aici si ipostaza diversionistului si mincinosului Basescu – apare in deplinatatea penibilului. PUN-Guta Traiana de nici doi bani partid de teapa SORicanului, partid in deriva, adica o creatie butaforica – este proiectia (proiectilul) cocainatorului. O masinatiune impotriva Maiei Sandu si Andrei Nastase, Adica, un proiectil indreptat impotriva Partidului Popular European. Or, visul megaloman al maniaco-depresivului criminal Plahoit este sa lateasca Internationala Socialista, iar el sa devina, pe sestache si cu banii sai negri, presedinte IS. Pe scurt, candidatul PUN-gii de puroi, Codreanu, este un vampir, un burete, un absorbant, fatat de alfaMafiotul VlAdolf Gorgonovici.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green