puterea-poporului

BLOG: Cum Dodon își va pierde puterea

După alegeri forțele politice s-au împărțit în 3 tabere aproximativ egale. Consider subiectiv că partidul lui Șor va lua parte din tabăra democraților, ca și cei trei deputați „independenți”. Socialiștii sunt următorii după numărul de deputați și îi văd că stau între democrați și acumiști, la răscrucea de drum, exact ca în acea poveste : „Vei merge la stînga, vei rămîne fără cal, vei merge la dreapta, vei muri…” O alianță între ACUM și democrați e imposibilă, deci mă axez în presupunerile și cugetările mele pe acțiunile socialiștilor. Ei fiind în mijloc și avînd matematic ocazia să formeze majoritatea, cumva îi simt că salivează la gîndul bonusurilor primite de la democrați, în crearea vicioasei uniuni. Toate ar fi bune, dacă nu ar fi fost atît de rele, se zice.

A lupta împotriva democraților atîta de aprins, a lua votul omului, e o răspundere enormă, care trebuie dusă la capăt, sau rămîi ca PPCD fără susținători și e bine că avem astfel de exemple, cînd trădarea a fost pedepsită definitiv, pînă la ruinarea însăși a temeliilor. Dacă Dodon crede cumva că va face acest pas și va rămîne pe locul care e, se înșeală amarnic.

Dacă tot s-au bătut cu picioarele în piept că duc război anti-oligarhic, ar putea să treacă peste principii și orgolii și umăr la umăr cu Maia Sandu să creeze majoritatea – a doua zi democrații vor fi pe valize la aeroport, căci Procuratura, Judecătoria, MAI-ul și alte forțe de decizie ar fi scoase de sub papuc și adevărații profesioniști și-ar face treaba. E greu? Da, e greu să renunți la bucata aburindă cînd îți flutură cu bunătăți sub nas, dar, nu poți fi cu un picior în două luntre. Ori azi în acest Dodon, pe care l-au votat (spre marea lor rușine) atîțea oameni, se trezește spirit patriot și apucă taurul de coarne, sau susținătorii lui ar trebui să se gîndească data viitoare cui îi dau votul, căci idealul lor socialist poate nu are tărie de caracter și nimic între picioare?

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green