646x404

BLOG: Dați-i Cezarului ce-i a Centenarului

Românii s-au suparat pe noi că nu i-am primit cu flori și busuioc. Cu mare drag statul nostru primește pe fiecare cetățean străin care vine aici să ne viziteze, să ne descopere, să prietenească. Oricine e primit cu bine dacă nu se amestecă în politica noastră internă, bună, rea, așa cum este ea. Dar din momentul în care mesajul ,,oaspeților” noștri e unul anticonstituțional, e normal ca forțele de ordine să se implice și să zădărnicească planurile rău-binevoitoare.

Poate să înțeleagă situația în care ne pun, ar trebui să iasă ungurii un pic la București, cu un pic de steaguri, să strige pentru ,,cauza lor dreaptă”? Așa centenarii ar înceta să ne mai vorbească urît și să acuze bieții polițiști, care la fel ca și polițiștii români de la frontieră sau de oriunde, își fac lucru. Dacă apar probleme, ei sunt nevoiți să le rezolve. Ce ar fi dacă fiecare mișcare ar veni cînd vrea și ar face ce i-ar trece prin cap iar oamenii legii nu s-ar implica.

Deputatul român care se plîngea pe faptul că a fost întors înapoi probabil ca și majoritatea românilor nu își dorește cu adevărat unirea. Iar aceste acte de ,,sărăcie” sunt pași din o campanie de PR binegîndită. Pe fonul haosului creat de PSD acum e foarte ușor să propagi un pic unirea cu Basarabia și să te lași victimă prin prisma presei pro-unioniste, ca mai apoi să îți faci propriul partid și să cîștigi prin populism încrederea poporului.

Unirea -  proiect populist și politic creat fără a atinge o finalitate concretă, proiect cu ajutorul căruia a fost buimăcit și atras electoratul unionist.

BLOGUL lui Dorin Popa

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green