vlad-plahotniuc

BLOG: De ce Plahatniuc nu baz@rește cu jurnaliștii?

„Nasc și la Moldova oameni”, nota Miron Costin cu patru sute de ani în urmă. Și într-adevăr, peste tot prin lume poți să întîlnești moldoveni care au devenit savanți-inovatori, ingineri cu renume, lectori universitari, medici-chirurgi sau specialiști în IT de cea mai înaltă clasă.

De aceea consider o mare rușine să fim conduși de un tip analfabet, care nu poate lega două vorbe fără să bage o înjurătură. Da, Plahotniuc este un om bogat, un om influent și puternic. Însă sunt lucruri pe care nu le poți cumpăra cu toți banii din lume. În lumea civilizată accentul se pune pe buna educație, bunele maniere și omenie. Banii nu sunt cei mai importanți. Pentru Moldova, degradată din cauza lui Plahotniuc și a celor ca el, sună bizar, știu, dar așa e.

Și s-a găsit acest șmecher să ne reprezinte tocmai pe noi? Cum e posibil așa ceva, din moment ce nu poate ține elementar un discurs în fața presei? Stă cu nasul în tabletă și citește de acolo ce i-au scris consilierii săi. Ca politician Plahotniuc e zero. Nici nu este politician. Este un avtoritet care din anumite motive poartă mască de lider politic.

Încă din antichitate se știe că un lider politic trebuie să fie un bun orator. Vlad Plahotniuc nu este. A făcut el cursuri de artă retorică, a învățat să pronunțe cuvintele cu accent bucureștean, dar oricum nu am putut să devină un bun orator. Nu poți să fii ceea ce nu ești defapt. Cum să vorbească Vlad Plahotniuc cu presa, dacă el nu știe a vorbi normal și omenește?

Tot ce știe el astă să reșască, să apredelească, să atveciască, să băzărească, să dea cu capu de pereți, să trăsnească și etc. Are un limbaj dezgustător de mahalagiu interlop. De aceea iese la brifinguri, citește de pe tabletă și nu răspunde la întrebări. Se teme să se facă de rîs. El, miliardar, se teme de ziariști și corespondenți, care  au 300 de euro pe lună și stau la gazdă. Poți să joci rolul unui politician 10 minute maximum, pe urmă măștile cad și adevărul oricum iese la suprafață…

Și cum, acest om, care are temeri și frustrări, are de gînd să conducă un stat? Cu atvecitu și apredelitu poți să fii maximum smatreașii la pușcărie sau palajeneț de cartier. Să fii om de stat prespune cu totul altceva.

Reiterez – e o rușine și o jignire imensă la adresa cetățenilor faptul că acest smardoi a urcat pe scena politică și pozează în lider național.

Și e de kkt să citești materiale sub marca “interviu cu domnul Vlad Plahotniuc”, care de fapt sunt scrise de Diacov, Marian alias Bulbuci sau Sereoja Sîrbu. Provoacă greață și dezgust, știți ce zic.

Vlad Plahotniuc niciodată n-o să iasă la o dicuție cu jurnaliștii ca să răspundă dechis și sincer la toate învinuirile care i se aduc.

Nu poate. Și încă îi este și frică.

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

8 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Știți ce trebuie să facă dom Plahotniuc, sa ieasa la dezbateri cu societatea civilă…

  Reply
 2. Anonymous at |

  Domn. Plahatniuc dacă se crede cinstit şi onest atunci el ar trebui să-şi revizuească politica care o duce şi să-şi rărească consilierii pe care îi are în slujbă….

  Reply
 3. Dragos at |

  Plahoit este o abjectie rara, un Zero Barat in politica, o jalnica aratare. Comportamentul e de scolar dificil din scoala primara. O fi el, cocainatorul, cel mai tare in parcare, pentru ca a fost scolarizat in tenebrele interlope moscovite, insa il macina frica de neprevazut. Cu toata ca poarta armura medievala, atunci cand apare sa citeasca si sa se ranjeasca ca un paranoic, dar mereu priveste banuitor in parti.Asta pentru ca nu are suflet si nimic omenesc, pentru ca viata-i de jigodie penala ii creaza frisoane. Pana la urma, aceste toate “poruncile” plahoitice starnesc rasul. Deposedat de orice bruma de inteligenta, bate apa-n piua si piua-n apa. Este prototipul lipsit de personalitate care arunca vorbe fara logica, care face declaratii de rasul curcilor. Din gura puturoasa a lui Plahoit poate sa tasneasca doar propaganda de tip rusesc. Si fiindca nu se pricepe la conversatie, si fiindca are sterilet la ganditor, tot ce imprastie aceasta putoare ordinara nu e decat un pur automatism, o gramada de scolascisme si tautologii mizerabile. Daca Plahoit criminalul ar fi incaput pe seama tribunalelor din alte tari, n-ar fi scapat fara o lunga, dar foarte lunga perioada de detentie. In Olanda, in Germania, in Marea Britanie, in Rusia, in Romania etc.

  Reply
 4. Olga at |

  Pai a bazarit cu cei de la Deschide.md, de ce manipulati?

  Reply
 5. realist at |

  pentru ca jurnalistii is niste 3,14dari

  Reply
 6. Dima at |

  Cu siguranta el va iesi anul acesta la dezbateri sau la televiziuni,. N-are incotro, e campane electorala.

  Reply
 7. timofei at |

  pana la urma, conteaza continuarea parcursului european al Moldovei! ce folos ca a fost Filat mare showman daca pana la urma ne-a lasat fara un miliard in buget!

  Reply
 8. Anonymous at |

  basarabia.md cieva vă plătește gros pentru acest atac la Plahotniuc..nimeni în acest stat nu atacă persoana lui Plahotniuc pur și simplu, fără interes, fără dorință de putere și dominație..

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green