shor arestat

BLOG: De ce se vrea cu tot dinadinsul pierderea urmei raportului Kroll 2

Recent, comentând mersul negocierilor dintre ACUM și PSRM, deputatul Șor, singurul deputat condamnat, nearestat încă, s-a amuzat comparându-le cu reality show-ul rusesc „Dom 2”. Mai bine fostul primar de Orhei s-ar gândi la Kroll 2. Eh, ce ne-am mai amuza și noi, cetățenii, răsfoindu-l.

Din păcate, raportul Kroll 2 este în continuare secret de stat. Ce ascund ei, totuși? Plahotniuc și gașca… Nu cumva tot numele lor? Există o singură modalitate să aflăm. Trebuie să publicăm raportul. E un document despre cel mai mare furt din țara noastră, produs pe bani publici, dar pe care nimeni nu-l are în proprietate.

Trei săptămâni în urmă un grup de deputați din blocul ACUM a solicitat Băncii Naționale să li se ofere accesul la conținutul raportului Kroll 2, inclusiv la contractul încheiat dintre BNM și compania Kroll.

Guvernatorul Armașu a răspuns prin intermediul presei că „BNM nu deține raportul” (asta înseamnă, că nici copia lui, în niciun format – electronic sau pe hârtie). Dacă acest lucru se va demonstra fals (și adevărul va ieși la suprafață mai devreme sau mai târziu), dacă BNM totuși deține o copie a raportului Kroll 2, Guvernatorul Armașu a încălcat legea expunând un fals.

Armașu nu este la primul său efort de dezinformare a publicului la subiectul furtului miliardului. Din anul 2016, fiind ministru al finanțelor, Armașu este principalul promotor al marii dezinformări cu „recuperarea activelor fraudate”. Pe când nu s-a recuperat nimic din miliard, Armașu o ținea morțiș că veniturile din lichidarea băncilor (vânzarea activelor acestora) sunt nimic altceva decât recuperarea activelor fraudate. O tîmpenie ignorantă. E limpede chiar și pentru un elev de clasa a 5-a că vorbim de bani de proveniență diferită. A recupera înseamnă, totuși, a întoarce, nu a vinde altceva în contul datoriei. Și de la faptul că se vând sediile băncilor falimentate, miliardul rămâne la fel de furat și nerecuperat. 

Deci, Armașu nu este la prima lui minciună. Cum să pui un așa om în fruntea BNM? Armașu este persoana care, în cazul unei următoare eventuale crize din sistemul bancar, va trebui să iasă în fața publicului să calmeze panica din societate. O să-l creadă cineva? Personal cred doar în fapte, în acte, în cifre și nicidecum în oameni. Iar faptul că regimul încearcă cu tot dinadinsul să piardă urma raportului Kroll 2, înseamnă că anume de el avem nevoie pentru a completa puzzle-ul furtului miliardului.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. adevarul at |

  Pentru realist: Hotul stie cel mai bine cat, cand si de unde a furat si fara raportul Crol.

  Reply
 2. realist at |

  Cine a scris acest articol, e prost cu totul sau l-a scris pentru bani? Sper ca totusi pentru bani! Cum bai sa publici raportul Kroll? Toti cei vinovati sa-si citeasca numele si sa fuga din tara?

  Reply
 3. Valeriu at |

  Sustinatorii ACUM nu il au la inima pe Sor, pentru ca au inteles ca acesta are informatii compromitatoare despre Maia Sandu.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green