PLAHOTNIUC platon

BLOG: De cine și de ce se teme Plahotniuc?

Și totuși Plahotniuc se teme. Nu de vreun premier, ministru sau parlamentar. E un pușcăriaș. Îl cheamă Veaceslav Platon.

De ce? Pentru că împreună au dus la îndeplinire cele mai mari mizerii din 2009 încoace. Atacuri raider la BEM, Victoriabank, MAIB și Asito, laundromatul rusesc și jaful miliardului sunt cele mai mari tunuri implementate de cei doi.

De asta și în ultimele zile Plahotniuc, prin mizeriile sale mediatice, a început o adevărată campanie, precum ca Platon ar fi promis bani pentru a fi eliberat. Nu! Platon nu trebuie să fie și nu va fi eliberat. Platon trebuie să fie principalul martor al statului împotriva mafiei care a prejudiciat țara de miliarde de dolari în ultimii 10 ani. Dacă nu chiar zeci de miliarde. Dacă vor fi utilizate inteligent și cu bună intenție, mărturiile lui Platon pot fi niște rechizitorii de mare forță.

La fel de cruciale pot fi și mărturiile campionului la denunțuri, Ilan Șor, care a implementat o bună parte din schemele tenebre ale celor doi, având contact direct cu probele. Rechizitorii pot deveni și mărturiile lui Filat, în cazul în care acesta se ve decide în al 12-lea ceas să „explodeze clasa politică”, precum a promis acum 4 ani. Extrem de prețioase vor fi mărturiile tuturor lingăilor regimului, putreziciunii de la baza iceberg-ului, care acum încearcă salvarea rămășițelor clanului său mafiot.

De asta și Plahotniuc și-a dat demisia. Pentru a calma spiritele celor care n-au încăput în avion, a le plăti polița din obșeacul rămas și a le garanta tăcerea. Riscantă abordare și absolut nesigură. Totuși, de la distanță, fără controlul puterii, încolțit din toate părțile, Plahotniuc nu prea are de ales. Oricum, mai devreme sau mai târziu, vor curge denunțurile. Și el știe asta. Și se teme. Mulți din viitorii denunțători deja au început să se lipească strâns de noua putere. Foarte mare atenție la acești mielușei în blană de lup!

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Dragos at |

  Plahoit a disparut in lumea larga. Sigur se simte ca un curcan jumulit. El, marele cocainator nu mai are stare, nici un loc sigur. El, atotputernicul si spaima tuturor, este acum urmarit de un ghinon feroce si de o frica sora cu moartea. O frica insiduoasa care-l sugruma si-l paralizeaza. Panica dementa il sfasie. Temerile lui au o deplina justificare. Vise urate il bantuie. Si e singur. Singur ca borta in cur. Ooo, viata lui orgolioasa, viiata lui tenebroasa viata lui de jigodie penala! Ce viitor sumbru il asteapta. Frica il gatuie. Nimic nu-l mai spala de pacate. Supravietuirea psihopatului, criminalului Plahoit, e doar o chestiune de timp. Nimic nu-l mai scapa. Nici duzina de pasapoarte.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green