v4-728px-Wear-Really-Low-Baggy-Pants-Without-Losing-Them-Step-3

BLOG: Dictatorul fără curea

Ilan Șor a deschis cărțile scăpîndu-se cu vorba. Dacă vine el la putere, toți jurnaliștii o vor „primi”. E omul care cunoaște bucătăria asta din interior, cu toate blidele murdare. Tinde să vină la putere ca să aibă și el acces la interceptări telefonice, să comande cu structurile de forță și de drept ca să persecute jurnaliștii, or ce altceva îi lipsește cît nu e la putere? Ca să te „lămurești” cu niște jurnaliști ale căror opinie îți este incomodă nu e nevoie să fii la putere. Există căi legale  – instanța de judecată! 

Recent, Șor și-a etalat cureaua în fața publicului, amenințînd că va bate partea moale a Maiei și a lui Andrei, dar și a jurnaliștilor care îl critică. Individul știe cert că, în curînd, va veni la putere și își va onora promisiunile. Și nu că l-ar deranja personal criticile aduse, dar spune că îl doare că jurnaliștii critică poporul său. E o declarație populistă, căci se știe că nu îl doare deloc de popor nici în cot. Astea-s calcule exacte, cu caracter de investiție, care vor aduce rezultate sigure. Poporul are nevoie de un tătucă, iar el s-a gîndit să fie mîntuitorul acestui neam.

În primul rînd, să te iai de jurnaliști e o prostie mare, căci ei sunt „cîinii de pază ai democrației”, stau la strajă, ca poporul să fie informat atunci când cineva de teapa lui vrea să ajungă la putere, urmărind scopuri meschine. În al doilea rînd, într-o societate care pretinde a fi democrată critica constructivă e mereu binevenită, cu atît mai mult dacă e pe merite. A scoate cureaua și a le promite cu ea răfuială jurnaliștilor pentru știrile incomode înseamnă impunerea cenzurii, care se pedepsește conform legii. Un nou dictator răsare la orizont și nu e de tăcut în aceste momente de cumpănă.

El încă nu e la putere dar deja vine cu declarații dictatoriale. Ce va face dacă va fi ales, dacă acest mic omuleț are apucături de tiran în răsăritul carierei sale ca politician? Iar oamenii care îl aleg sunt mulțumiți de el, pentru că i-au simțit „mila”. El a devenit bun pentru că s-a împărțit cu ei. Mai contează oare că acești bani au fost munciți sau furați?  Dar cît de naiv trebuie să fii ca să crezi că s-ar împarte un bogătan cu poporul, așa, simplu, din mărinimie? E investiție într-o afacere foarte profitabilă – politica. Și din moment ce omul se vrea la putere, investește în oameni, la fel cum face și PD-ul prin raioanele republicii. E normal să răsară niște terenuri de joacă, niște parcuri amenajate. Dar nu e normal să consideri „proces de dezvoltare” practica ciordirii banilor din stat și investirea lor într-un anumit teritoriu cu scopul de a obține încrederea populației locale, a aduna hîrtiuțele ștampilate din urne și a întoarce investițiile făcute, visînd apoi la noi scopuri murdare.

 BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green