Vlad-Plahotniuc-judecator-la-Curtea-Constitutionala-copy

BLOG: Dictatorul începe să turbe – pregătiți cămașa de forță!

Liderul Partidului Democrat nu mai are frâne în privința acțiunilor sale, de data aceasta Plahotniuc l-a făcut judecător la Curtea Constituțională pe Corneliu Gurin. Pe cel care anterior a ajuns procuror general, la fel, fără concurs. Mai întîi acesta era doar președintele comisiei care l-a ales din mai mulți candidați pe unul Pîrlog, ca la final, pe ultima sută de metri, Plahotniuc să-l aleagă chiar pe Gurin. În funcția de procuror general acesta nu și-a finalizat mandatul, demisionând înainte de termen. Și o altă surpriză este că peste noapte, iarăși fără concurs, acesta a fost ales judecător la Curtea Constituțională. Se vede că Moș Plahotniuc a pregătit pentru sărbătorile de iarnă multe surprize.

Cel care, la fel, nu și-a dus pînă la sfârșit mandatul de judecător al Curții Constituționale este Igor Dolea. El trebuia să rămână judecător pînă în februarie 2019, exact pe perioada desfășurării alegerilor parlamentare.

Se vede cu ochiul liber că toate aceste demisii forțate au fost făcute cu un singur scop, să pregătească terenul pentru un eventual eșec și dacă nu-i vor conveni rezultatele alegerilor în anumite circumscripții, Plahotniuc pur și simplu le va invalida cu ajutorul Curții Contituționle. Pentru astfel de planuri, oligarhul are nevoie de slugi devotate, iar oameni precum Corneliu Gurin, Artur Reșetnicov sau Raisa Apolschi, care, apropo, îi este și nașă lui Plahotniuc, sunt persoane tocmai potrivite pentru astfel de mârșăvii.

Culmea ipocriziei este că după toate încălcările pe care le comite PD-ul, tot ei le cer celorlate partide să semneze un cod de etică pentru campania electorală. Tot ei reclamează presupuse abuzuri din partea oponenților.

Plahotniuc încet-încet își iese din minți. Nu demult l-a alungat pe Cioclea de la Banca Națională și l-a pus acolo pe Armașu – încă un individ care a venit în funcție fără niciun concurs. În ultimul timp suntem prezenți la o serie întreagă de demisii adhoc, fără niciun motiv. Unica explicație a acestor schimbări grăbite pe tabla de șah este neîncrederea și frica lui Plahotniuc. Ca orice dictator ajuns într-un punct critic când pierde încrederea în tot anturajul său, acestuia i se năzare trădare la orice pas. Frica din ce în ce mai mare pentru rezultatele alegerilor îl împing la acțiuni necontrolate și disperate. Putem doar să ghicim ce ne mai așteaptă până la 24 februarie.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Gheorghe at |

  …şi mai recent, Pelincuţa a ajuns în fruntea Casei naţionale de asigurări sociale…

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green