supravietuitor_52512700

BLOG: Dragi moldoveni, oriunde ați fi, nu uitați de casă!

Sunt şi eu plecat de ceva timp peste hotare şi chiar nu-i înțeleg deloc pe moldovenii pelcați care în câteva luni se fac deja c-au uitat limba română, au uitat de familie, prieteni, de toate cele sfinte de acasă, care nu mai e casă pentru ei, ci o “bortă” cu “rapăn”, “bâdle” și “curve” şi se comportă aşa de parcă toată viața au trăit în lux.

Cât timp au fost în țară erau şi ei “bâdle de la coada vacii”, trăiau din banii părinților şi umblau toată ziua cu băutul, n-au muncit nicio zi măcar, dar imediat ce pleacă şi scapă la câteva sute de euro, pe loc devin mega “pizdoşi”, permițându-şi să-i critice fără un pic de jenă pe cei de acasă care muncesc în sudoarea frunții pentru nişte bănuți.

Ei zic că “urăsc Moldova” şi se bucură ca proştii că au ieşit din “mocirlă”, când de fapt mocirla mereu a fost în ei, în sufletul lor mizerabil, nu în locurile sfinte de acasă unde s-au născut, copilărit şi au făcut primii paşi în viața mare, şi nici în persoanele sfinte de acasă, care din puținul care-l aveau, prin nevoi, griji şi sărăcie i-au crescut, i-au pus pe picioare şi au făcut din ei oameni.

Hristos a Înviat, dragi moldoveni! Oriunde a-ți fi, nu uitați de casă. Luați telefoanele în mână şi sunați-i pe părinți. Acum. Când citiți aceste rânduri. Nu fiți porci şi cinstiți acele persoane sfinte din familiile voastre, cât timp mai sunt în viață. Nu vă călcați pe cap, nici între voi, nici ceea ce ați lăsat în Moldova. Ajutați-vă între voi şi acasă, dar mai ales peste hotare, pentru că binele făcut nu vă costă nimic, dar în schimb se întoarce înzecit. Fiți mai buni, măcar astăzi, şi începând de astăzi.

Vă pup, vă iubesc.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Diana at |

  “Ați fi”- condițional-optativ prezent!!!
  “A-ți urma calea”- a-ţi se scrie despărţit cu cratimă (liniuţă), atunci când “ţi” are funcţie de pronume, adică atunci când înseamnă “ţie“.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green