Vlad-Plahotniuc-batut-copy

BLOG: După INTERPOL, Londra, Cipru și România, mafiotul Plahotniuc a devenit cercetat penal și în Rusia

În 2012 biroul INTERPOL de la Roma anunța despre pornirea unui dosar penal pe numele lui Vlad Plahotniuc, pe atunci încă prim-vicepreședinte al Parlamentului, pentru „asociere la grupuri criminale, crimă organizată şi spălare de bani”, după ce încă din 2007 ceruse serviciilor responsabile din Moldova să pună la dispoziție mai multe informații despre Plahotniuc, pe care Organizația internațională de poliție criminală îl monitoriza din 2005 ca pe un „element activ al grupării criminale Solntsevskaya, care se ocupă cu spălarea banilor şi tinde să se extindă impunător dincolo de hotarele Rusiei”.

Tot în 2012 procurorii din Cipru îl cercetau penal pentru „comiterea de atacuri raider”, iar Înalta Curte din Londra demonstra oficial că Vlad Plahotniuc este „beneficiarul final al atacurilor raider la Victoriabank, Banca de Economii și compania ASITO”.

În 2014 deja procurorii din România demarau o anchetă pentru utilizarea de către Plahotniuc în schemele sale mafiote a identității false „Vlad Ulinici”, iar în aprilie 2017 Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) de la Bucureşti semna o ordonanță privind începerea urmăririi penale pentru „constituirea unui grup infracţional, şantaj, înşelăciune şi spălare de bani”.

Astăzi, 6 decembrie 2017, și Comisia de Investigații a Federației Ruse a anunțat despre deschiderea unui dosar penal pe numele liderului PD Vlad Plahotniuc pentru „asasinarea cu deosebită cruzime a cel puțin două persoane, recurgând la metode periculoase, în componența unei grupări criminale organizate, din motive politice, ideologice, rasiale sau a urii naționale”, depunând în instanța de judecată Basmannyi din Moscova și o cerere pentru arestarea lui.

Justificările disperate ale Partidului Democrat sunt de-a dreptul ridicole. Învinuirea autorităților ruse de lipsă de credibilitate și calificarea acuzațiilor organelor de anchetă din Federația Rusă drept „acţiuni provocatoare de abuz, intimidare, șantaj, hărţuire şi persecuţie politică la adresa oficialilor moldoveni din motive geopolitice” poate și ar fi avut vreun sens, dacă acestea erau unicile acuzații primite vreodată de Plahotniuc, dar ținând cont de cazierul penal halucinant și trecutul criminal tumultos al acestui individ, straniu cum de Plahotniuc a scăpat până acum de pușcărie.

Aceasta este și principala întrebare pe care deja de mai mulți ani și-o pun toți cetățenii statului capturat de Plahotniuc – Când  coordonatorul mafiei de la Chișinău va fi deja arestat? Cât se mai poate de așteptat justiția echitabilă în privința acestui criminal și răbdată bătaia de joc comisă de el față de acest popor, adus la limita sărăciei și forțat să fugă din țară pentru a nu muri de foame?

La atâtea probe, colectate minuțios de-a lungul anilor atât de procurorii de bună credință, care au mai rămas în organele de anchetă de la noi, cât și de oamenii legii din afara țării (din INTERPOL, Marea Britanie, Cipru, România și Rusia), precum și de reputați jurnaliști de investigație, ce mai trebuie ca protectorii influenți din SUA să se dezică de Plahotniuc, iar acesta să înfunde odată pușcăria binemeritată? S-a cam lungit preludiul, ejaculați-l odată pe acest criminal ordinar cu pretenții de mare lider de stat și iluzii de salvator principal al Europei de „tancurile rusești”!

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

5 Comentarii

 1. Dragos at |

  Multi ani primeasca! Cine sa primeasca? Interlopul asasin, criminalul si traficantul, uzurpatorul si indezirabilul alfaMafiot, pasaportar si cu o duzina de cetatenii, Vlad Tzepuitorul, mosulica Vladimirica Gheorghievici PlakhatniukovIII Ce-ti mai dorim noi tie, fiara zbu-Ciumata, animala fioroasa fatata la sanul Mafiei muscale si al Ocultei international, jigodie penala? Casa eternal iti dorim, din patru scanduri si niste cuie ruginite. Vrem colivaaa!!!!!

  Reply
 2. Ilie at |

  Ia uite bre de mai mușcă toți din căcatul lui Usatîi :))))
  http://today.md/ro/news/politic/16324

  Reply
  1. Anonymous at |

   ia uite bre ce mai mușcă din pu#a lui Plahotniuc, în așa portaluri de știri numai pi#do “bratia” voastră de trolli crede

   Reply
 3. Viorel at |

  Sa fost el in cautare internationala, era arestat in SUA, acolo unde se afla acum la niste intilniri, dar asa, el se plimba lider.

  Reply
 4. Anonymous at |

  De ce, inde sunt dovezile?

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green