Citat-Seneca1

BLOG: „Eu nu rîd, iar ei nu plîng…”

Cucerit-am libertatea,
Iată, ne-am privatizat
Sărăcind societatea
Printr-un furt… legalizat!

Vasile B. Gădălin

E neliniște la Partidul Mult-prea-Democrat cînd Moldova a fost lipsită de macrofinanțare și guvernarea acuză partenerii europeni de afiliere politică cu opoziția. Pînă nu se recuperează miliardul, atît timp cît această gașcă coruptă continuă să stea la cîrma țării, Washingtonul și Bruxellesul trebuie să întrerupă orice transfer către țara noastră, căci orice monedă intrată în Republica Moldova pleacă în buzunare fără fund, iar povestea de succes e doar un basm frumos înflorit de povestitori iscusiți special pentru a primi noi și noi finanțări. Până la urmă, apariția caselor din raioanele de elită ale Chișinăului depind direct proporțional de finanțările din afară.

Sistarea finanțării a fost o lovitură dureroasă și pentru popor, poate. Totuși, mai dur au simțit-o cei de la putere, pentru că oamenii nu ajung să vadă banii veniți din exterior, ei fiind doar anunțați de autorități că Moldova primește finanțări pentru anumite reforme, deși, într-un final, nu se simte absolut nicio schimbare. Banii pleacă spre destinație greșită, spre buzunare deja umflate, dar oamenii de rând mor în continuare de foame și istoveală. PD-ul spune, fără să roșească măcar, că refuzul de a ne finanța e un joc politic. Asta chiar dacă își dă bine seama că, odată cu invalidarea abuzivă a alegerilor din Chișinău, urmările trebuiau să survină neîntîrziat.

A rămâne fără suport financiar în preajma alegerilor înseamnă o palmă puternică dată peste fața partidului lui Plahotniuc, anumei democrații fiind cei care se laudă mereu că datorită lor vin finanțările de peste hotare, de parcă acolo stau niște proști care nu citesc și privesc o altă presă decît cea a GBC-ului monopolist. Dacă nu am fi fost lipsiți de această finanțare, poporul i-ar fi crezut naivi pe cei din Europa, pentru că a turna, cu bună știință, saci de bani în conturi ce nu au nicio tangență cu poporul, e un gest prostesc. De ce să finanțezi magnați cînd o țară moare, seacă, se destramă, iar oamenii sunt sătui de situația financiară precară și minciunile celor de la putere…

Pe de altă parte, FMI a aprobat a 3-a tranșă pentru Moldova în valoare de 34 milioane dolari, în contextul reformelor desfășurate de Guvern. Și asta exact în momentul în care zeci de mii de oameni stau în Piața Marii Adunări Naționale și strigă „Jos hoții”. Înțeleg că la Bruxelles se apropie demnitari moldoveni la cravată, care cer bani pentru noi reforme, căci astea au fost înfăptuite, rozoviori la față, cu priviri nevinovate și voci blînde, care spun că e foarte bine în Moldova și chiar se vede pe chipul lor că nu mor de foame, dar…astea-s doar spumele societății, regăsiți prin listele partidului. Realitatea e alta și e una dură.

Oare vocea noastră nu are valoare și contează doar acele rapoarte anuale care pleacă la FMI, fiind întocmite tot de experții PDM? Banii oricum nu ajung la popor. În lipsa finanțării externe primii vor intra în criză guvernanții, ceea ce-i va obliga, practic, să-și facă treaba, nu de dragul cetățenilor, dar, în primul rînd, pentru a-și salva propria piele.

 

Trebuie blocată orice finanțare atît timp cît suntem conduși de hoți și escroci, atît timp cît voința poporului exprimată legal este călcată în picioare, iar cu petițiile cetățenilor se suplinesc rafturile la colectarea maculaturii!

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green