c472e8e5-9345-4871-a53e-9d818fa9d9ac

BLOG: Farsa pe nume „alegeri parlamentare” trece în faza finală

Nu știu dacă cineva mai crede că farsa pe nume „alegerile parlamentare din februarie” va produce altceva decât circ electoral, o nouă porție de abuz de resurse administrative, cu porții în exces de pomene electorale, fraude cu duiumul, multe-multe bețe în roate pentru incomozii candidați ai opoziției și, desigur, mulți-mulți candidați compromiși și corupți, care vor încerca să ajungă în fotolii moi de deputat.

Unul din acești candidați, care încearcă din răsputeri să se impună pe aceeași circumscripție pe care candidează și liderul Platformei DA, Andrei Năstase este deputatul PDM Costea Țuțu. Un om ce nu are onoare, demnitate și, elementar, nici minte, care nu poate lega ca lumea o propoziție, dacă aceasta nu conține două cuvinte „sfinte” pentru el, „obed” și „trenirovkă”. Un bandit ordinar, dacă vreți, care a participat la asasinarea unui om în Codrii Orheiului, care a pus la cale hărțuirea primarului din satul natal Băcioi și-a familiei acestuia, un pseudo-sportiv, care are în subordinea sa o bandă de sportivi-măcelari, recrutați după chipul și asemănarea sa, care, apropo, cu doar câteva luni în urmă au omorât în bătai un om. Pe acești băieți Țuțu, la comanda șefului său de partid, Vlad Plahotniuc, îi infiltrează ca provocatori la protestele opoziției.

Acest bodiguard al lui Plahotniuc candidează într-o circumscripție în care înafară de satul său natal, Băcioi, mai include încă câteva sate învecinate, precum Sîngera, Dobrogea, Codru, Durlești și Trușeni. Și cum e regula la democrați înainte de alegeri, Țuțu a și început cu mult timp înainte de lansarea oficială a campaniei electorale să împartă pomene, să „repare” drumuri, care de fapt sunt reparate din bani publici, adică din contribuția noastră, a cetățenilor, câte o clădire veche, „să deschidă” noi rute de troleibuz, deschise, apropo, iarăși la insistența localnicelor, fără ca acest Țuțu să aibă cea mai mică atribuție. Iar cu acest tempou, șirul fraudelor, cu siguranță, nu se va încheia aici, ci urmează să continuie tot mai activ și mai agresiv.

Ceea ce Țuțu și alde Țuțu din PDM nu-și dau seama este că în pofida acestor fraude masive, în pofida acestor încercări disperate de a cumpăra tot și toate în speranța de a obține victoria pe circumscripții, decizia finală, totuși, îi aparține alegătorului, care în cabina de vot, în ziua alegerilor, va singur față în față cu conștiința sa. Acolo, în cabina de vot, nu vor conta nici pomenele, nici intimidările.

Tot mai multă lume se deșteaptă, se trezește la realitate din somnul propagandistic livrat de zoinițele holdingurilor, așa încât să voteze cu inima și capul, și nu cu stomacul și buzunarul. Sunt convins că cetățenii alege grâul de neghină, candidații compromiși și spoilerii trinomului criminal PlahoDonȘor de cei integri și vor vota, totuși, cu mintea lucidă pentru candidați cinstiți, capabili să schimbe prezentul amărât într-un viitor prosper și să contribui la eliberarea Moldovei din captivaitate și la edificarea un stat de drept veritabil, în care, în primul rând, să funcționeze justiția. Iar lui Pahotniuc, Țuțu, Filip, Diacov, Sîrbu, Candu, Șor, Tauber, Dodon, Greceanîi, Bătrâncea și celorlalți candidați de pe circumscripții și listele de partid ale trinomului nu le rămâne altceva decât să-și strângă valizele pentru un sejur în pușcărie prelungit pentru toată viața.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green