protest-maia-sandu-andrei-nastase-14

BLOG: Forța poporului a provocat prima fisură în sistemul criminal de la guvernare

După procesarea a 100% din buletinele de vot, pe primul loc în cadrul scrutinului municipal s-a clasat pro-rusul Ion Ceban, candidatul tandemului mafiot de la guvernare Plahotniuc-Dodon, cu 40.97% din voturi, urmat de speranța opoziției pro-europene și anti-oligarhice, Andrei Năstase, cu 32.12%. Ambii se vor duela pentru funcția de primar general al capitalei în turul 2.

Accederea liderului mișcării protestatare anti-guvernamentale în faza următoare, chiar și de pe poziția secundă, în pofida tuturor atacurilor murdare asupra sa, a șantajelor, intimidărilor și presiunilor din partea guvernării, este o dovadă vie că forța poporului, atunci când suntem uniți pentru o cauză nobilă, e mult mai mare decât resursele nelimitate de propagandă și fraudare a acestui clan criminal, care ne-a capturat țara.

Am făcut un pas spre victorie și am demonstrat că se poate. Sistemul lor a dat fisură, asta e cel mai important, iar în următoarele 2 săptămâni sarcina noastră e să-l demolăm definitiv, aplicându-i lovitura de grație în turul 2. Și avem toate șansele să o facem, pentru că Chișinău mereu a fost o redută a românismului și europenismului, și pe parcursul ultimilor 27 de ani de independență n-a încăput niciodată pe mâina pro-rușilor, nici pe cea a comuniștilor de ieri, când erau la guvernare și dețineau puterea absolută în stat, nici, cu atât mai mult, pe cea a socialiștilor de azi, care nu-l au decât pe nepreședintele suspendabil Dodon, decorativ, simbolic și șantajabil.

Surprinderea sinceră a pseudo-experților de la Publika WC în privința scorului ridicat acumulat de Andrei Năstase e încă o dovadă că reprezentanții puterii criminale au mințit și manipulat într-atât de mult și atât de des, prin declarații, promisiuni și sondaje, încât au ajuns până și singuri să creadă în propriile minciuni. Tind să cred că ei chiar au luat în serios sondajele false și mincinoase plătite tot de ei, care o umflau artificial pe “independenta” lor, dând-o chiar favorită, așa încât au avut un șoc adevărat și o mare surpriză, văzând-o nici măcar calificată în turul 2.

Dar, totuși, cea mai jalnică și penibilă prestație au avut-o pretinșii unioniști Codreanu și Munteanu, care-și dădeau atâta importanță și afișau atâta tupeu și orgoliu, fiind mai mult decât siguri că vor lua maximum de voturi, motiv din care au și refuzat arogant până-n ultimul ceas să-și retragă candidaturile în favoarea lui Andrei Năstase, singurului candidat autentic pro-european și anti-sistem cu șanse reale de a accede în turul 2, ca până la urmă acești măscărici să se autosalubrizeze, acumulând doar câte 3-4% umile. Rușine, ce poți să mai comentezi aici…

Curios, totuși, care va fi poziția lor în turul 2, după ce și-au luat o țeapă atât de mare și o lovitură de orgoliu atât de dureroasă. Au învățat, oare, o lecție și au coborât cu picioarele pe pământ din îngâmfarea lor nemărginită, vor dezumfla, oare, roțile și-l vor susține de această dată pe Năstase, sau vor juca în continuare rolul de marionete în teatrul absurdului, regizat de mafiotul Plahotniuc, ajutându-l pe pro-rusul Ceban să ajungă în fotoliul de primar?

Așa sau altfel, cu sau fără suportul codreano-muntenesc, încă mai putem salva primăria de ghiarele regimului mafiot, care a capturat totul în jur, diferența în lupta decisivă urmând să o facă prezența la vot. Dacă cetățenii vor da dovadă de mai multă implicare și mobilizare, și vor ieși la urne măcar în număr dublu comparativ cu ceea ce am văzut în primul tur, când rata de participare a fost, practic, cea mai redusă din toate alegerile desfășurate de la independență până acum, constituind doar 35%, victoria lui Năstase, victoria întregii mișcări protestatare anti-guvernamentale, lansate acum 3 ani în semn de cumplită revoltă față de furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar, victoria tuturor cetățenilor deșteptați, cu demnitate și curaj, este garantată.

Așa că #toțilavot, dacă vrem să fim stăpâni pe propriile destine, să nu decidă ei pentru noi, prin fraude, manipulare și intimidări! #Mobilizaregenerală, dacă ne dorim un viitor acasă, într-un Chișinău cu adevărat european, cu mai multe locuri de muncă, investiții străine, fără corupție, autorizații ilegale, instituții nefuncționale și drumuri sparte. #Josmafia Plahotniuc-Dodon și așa să ne ajute Dumnezeu!

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Anonymous at |

  Daca tinerii au sa fie tot asa fara interes fata de alegeri, batrinii au sa faca alegerea lor, si voi stiti pe cine.

  Reply
 2. Dragos at |

  Codreanu si Hahalera Muntean au fostniste absorbante ale grupului infractional organizat, deghizat in pd, care au stratul de drept, tara in lung si in lat, instaurand un regim criminal cum nu s-a mai vazut in Europa. Tara e in agonie! La umbra astui stat in agonie, troneaza pervers un Rahat, nascuta la mare Sodomie de un Constipat. Termite Rosii, viermi, gandaci de baligar s-au oplosit in ast Rahat. Si a crescut, si s-a gonflat acest rahat democrat. Si se raspandeste putoarea ‘fake news” cu o viteaza ametitoare. Zombajele fabricate “la plesneala” nu au dat rezultate. Nu au adormit vigilenta. De aia partidul Diaree Maligna manifesta delir politic. Chestia cu marul otravit nu merge, cum nici nu a mers, in pezidentialele Libertine si Democrizante, Transhumante si TransNistrizante, Fraudate si Inversate. Acum, pd-rastii au luat apa-n gura. Ce mai trepidatie, ce mai fojgaiala, ce mai viermuiala in G-Bordel-C! Toata protiendada inpetocrata este derutata. Debiloidul dictator Cocainator, ca cum democrat, ca cand pro-European, dar de fapt un barbar frustrat, nu stie ce si cum sa faca. Visul megalomaniac al maniaco-depresivului criminal pare sa nu se implineasca. Cu certitudine, kremlinezul si sodomitul Vlad Tzepuitorul care I-a tzepuit si pe mos Ghimpoaca, balega de vaca si pe PUN-gasi, a pus ceva odios la cale. Impreuna cu fratele-siamez-kremlinez. Planul BarbaRossia!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green