AHA

BLOG: Foștii președinți, lipsiți de birouri, asistenți și mașini. Când vor fi lichidate şi alte scheme de irosire a bugetului?

Astăzi Parlamentul, la propunerea Guvernului, a anulat garanțiile sociale acordate foştilor preşedinţi, pe care le-a promovat fosta guvernare democrată în 2016. Snegur, Lucinschi, Voronin şi Timofti au fost lipsiţi de birouri, asistenţi personali şi maşini la scară. Doar în urma optimizării acestor cheltuieli inutile, statul va câştiga cel puţin jumătate de milion de lei anual. 500 de mii pentru un exces de zel şi un tupeu nemaipomenit! Vă daţi seama? Statul arde, iar boşorogii se piaptănă… 500 de mii, cu care, spre ex., pot fi cel puţin dublate salariile mizere la educatoarele, bucătăresele şi dădăcile de la grădiniţe.

De ce un om care a lucrat 4 ani președinte de stat să beneficieze de mașină, benzină, pază, etc, iar un pompier, chirurg, învățător, educator, care au lucrat toată viața – să beneficieze de o pensie sub limita decenței?

Cine nu ştia, Snegur și Lucinschi se plimbă din contul statului, adică al nostru, al tuturor, cu „Skoda Octavia”, iar Timofti cu un ditamai „Mercedes 220 CDI”, fabricat în 2014. Şi asta nu e tot. “Raţa mută” are și un birou în centrul Chișinăului, pentru întreținerea căruia statul a plătit 66 200 lei. Alte peste 330 de mii de lei au fost cheltuite pentru salarizarea asistentului său personal. În 2018, acesta a primit peste 156 mii lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 13 mii de lei. INCREDIBIL! 13 mii de lei din bugetul statului pentru deservirea unui preşedinte expirat, care se ocupă cu chestii personale. Care-i logica? Pare mai mult a mită şi compensaţie pentru loialitatea manifestată şi favorurile acordate lui Plahotniuc în timpul mandatului.

Cu siguranţă, sunt încă multe astfel de scheme de irosire inutilă a banului public, scheme cu firme-căpuşă, controlate de cumătri, fini şi naşi, care storc parazitar profiturile celor mai mari întreprinderi de stat, scheme cu angăjări fictive, salarii exagerate, premii, compensaţii, ajutoare materiale trucate, escrocherii şi fraude, etc. Toate, absolut toate aceste combinaţii criminale trebuie identificate şi lichidate! E o tâmpenie într-un stat sărac, cu sute de mii de oameni care trăiesc la limita existenţei, cu peste un milion de oameni plecaţi la munci grele peste hotare pentru a-şi putea întreţine familiile, să ne permitem să mai irosim şi banii din buget în halul ăsta. Puţinii pe care-i avem. Bani, pe care putem să-i investim cu cap, acolo unde cu adevărat e nevoie de ei. Răsuflecaţi-vă mânecile şi spor la muncă, că de lucru este, slava Domnului.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

1 Comentariu

 1. Robin at |

  Ce facem noi cu vizitele lui Dodon la Moscova ?? Cite a făcut anul acesta , nu le mai poți numără pe degete … se numesc bani irosiți fără nici un folos . De Cité ori a fost și a lins curul la ruși in interesele personale , dece nu-i reduc din cheltuieli. Dacă Rusia este așa interesată Sa mențină strinse relații cu Moldova dece ei nu vin sa ne lingă nou fundurile da facem noi asta și încă pe bani cheltuiți fără nici un rezultat pentru popor..

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green