img_3643_17454000

BLOG: Fraudarea alegerilor din 24 februarie continuă

Fraudarea alegerilor de la 24 februarie contiuă. Eu nu știu dacă este vreo instituție care duce evidența abaterilor și abuzurilor comise de guvernanți, dar sunt sigur că dacă cineva le-ar înregistra s-ar aduna o carte în câteva volume.

Zilele trecute Plahotniuc s-a întilnit cu președintele Adunări Parlamentare a OSCE  pe care la asigurat că partidul democrat nu-și dorește altceva decît alegeri corecte și transparente. Eu déjà  îmi inchipui cum a comentat președintele AP a OSCE aceste laude și minciuni, democratul afirmă că pentru 24 februarie  în disporă au fost deschise mai multe secții de votare decît la alegerile prezidențiale din 2016 .  Dar Plahotniuc nu a zic că a deschis secții de votare în localitățile unde nu sunt moldoveni ori pentru  ajunge să votezie ompatrioții nostri au dr parcurs sute  sau mii de kilometri .

Și încă o întrebare pe care era important să i-o dea lui Plahotniuc președintele AP a OSCE, de ce dacă diaspora noastră a solicitat să se deschidă 28 de secții de votare, guvernanții noștrii au deschis doar 25.

Și tare aș mai fi curios să știu de ce Plahotniuc a deschis atît de multe secții de votare în Transnistria tocmai 47 cu 17 mai multe decît la prezidențialele din 2016, cei din diasporă au cerut majorarea secțiilor de votare iar cei din Transnistria nu au cerut așa ceva. Doar au fost aduși cu arcanul și au fost plătiți să voteze cu Dodon,  în 2016 conducerea din Transnistria nu a permis deschiderea secțiilor de vot pe teritoriul său, anul acesta într-un mod miraculos a răspuns pozitiv la această schimbare. Așa de bine se înțelege Plahotniuc cu Krasnoselski, de ce este atît de favorizată Transnistria ? pentru că acolo sunt alegătorii lui Dodon și-a socialiștilor. Dar întrebarea mea oricum rămâne fără raspuns , înțelege și domnul de la OSCE despre aceste trucaje politice.

Dacă am face o comparație dintre diasporă si Transnistria și felul cum este tratată cetățenii nostri in diasporă și cum sunt tratații cei din transnistrenii. În diasporă  unde avem circa 1 million de legători au fost deschise  125 de secții de votare , în transnistria unde potrivit CEC cîteva zeci de mii de alegători  au fodt deschise tocmai 47 de secții la alegerile prezidențiale  din diasporă au votat apropape 139 mii de alegători, iar în Transnistria doar 16 mii de alegători dar și aitea au fost platiți și aduși să voteze. În europa secțiile de votare au fost deschise cît mai departe de alegători iar în Transnstria au fost aduse sub nasul alegătorilor.

Plahotniuc și Dodon și compania, voi chiar credeți că după astfel de măgarii o să ne conduceți în următorii patru ani?

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Vadim at |

  O să avem alegeri corecte și adevărate dar voi, bloggerii lui Maia Sandu cu Năstase o să faceți multe căcaturi să fraudați aceste alegeri! Luați și nu vă ocupați cu toate prostiile!

  Reply
 2. serafim at |

  Ce prostii vorbiti? cum sa fraudezi alegerile?

  Reply
 3. Mister at |

  Apoi asa analistii Maiei si Nastase fac capestru pentru minzul care este in iapa, adica umfla mintea cetatenilor ei asta pot,

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green