5211021

BLOG: Guvernanții își legalizează banii furați, iar cetățenii continuă să fie condamnați la sărăcie și emigrare

Dragi prieteni, dacă încă nu ați simțit pe pielea voastră că deja trăiți mai bine, acum e timpul potrivit să o faceți. Înalt prea corupții, excelențele sale în ale furtului de miliarde, șmecherii noștri de la guvernare tocmai au adoptat un proiect de lege magnific, desprins parcă din poveste. Un proiect care va aduce miliardul furat acasă. În sfârșit! Aleluia! După atâția ani, resurse epuizate, investigații profunde și rapoarte ample PD-m(u)iștii au găsit, totuși, soluția. Miliardul furat din sistemul bancar revine înapoi. Doar că nu în bugetul public, ci în proprietatea celor care l-au furat.

Ați auzit bine. Anume aceasta este esența legilor 282, 283 și 284 privind așa-zisa „amnistie fiscală”, votate de urgență în Parlament, la fel de mișelește precum a fost investit și Guvernul Filip – în grabă, fără dezbateri și consultări publice, absolut hoțește.

Guvernarea nelegitimă și antipopulară și-a scos, astfel, definitiv masca democrației și integrării europene și, practic, a recunoscut deschis că este un regim criminal de dictatură, care spală bani murdari pe bandă rulantă și protejează hoții. Un regim mafiot pe care îl doare fix în pix de presiunile partenerilor de dezvoltare din Bruxelles și Washington, de criticile partidelor de opoziţie sau protestele societății civile. O grupare criminală organizată, care-și permite fără nicio jenă, remușcare sau frică, nici măcar de Dumnezeu, să „legalizeze” ziua în amiaza mare, în ochii tuturor, banii furați de la popor și să scoată basma curată hoții de miliarde!

Băieții au nevoie urgent de aceşti bani pentru a se menţine la putere, pentru a corupe electoratul şi a frauda definitiv alegerile parlamentare din februarie. Ei știu ce fac, își văd cuminciori de treabă și se fac că plouă. Nu-i mai deranjează și nu-i mai afectează nimic.

Dar noi ce facem? Noi, cetățenii cinstiți, condamnați la sărăcie și emigrare… Noi, cei umiliți și furați în ultimul hal și, totuși, atât de răbdători, tăcuți și toleranți… Avem timp fiecare până pe 26 august să găsim răspuns la această întrebare. Continuăm să trăim în sărăcie, bătaie de joc și dictatură sau, totuși, ne dăm câte-o palmă și ne trezim la realitate? O realitate, în care suntem capabili să ripostăm, să ne apărăm drepturile și să mergem până în pânzele albe pentru dreptate. Pe 26 august eu voi fi în PMAN, dar tu?

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

3 Comentarii

 1. Andrei at |

  Contrar acestei păreri, în lege este prevăzut că ea nu se va răsfrînge asupra funcționarilor ce au activat din 2009 pînă în prezent, deci autorul nu face altceva decît să manipuleze cu acest subiect.

  Reply
 2. Diana at |

  Asa sunteti de bravo sa criticati guvernarea, dar de ce nu faceti voi mai bine? De ce numai va plingeti si dati vina pe altii pentru situatia voastra.

  Reply
 3. Cornel at |

  Cînd citești o analiză a unui fake-blog și o compari cu analiza expusă de experți Moneyval din Israel, care spun că legea nu prezintă nici un pericol în domeniul spălării banilor, cînd te gîndești că țări precum Elveția, Italia, Australia, SUA, Grecia au asemenea legi, realizezi că blog-ul dat e o hernea mare ce nu merită nici o atenție

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green