20171010_092214

BLOG: Încă o restricție pentru cetățeni și o metodă nouă pentru guvernanți de a-și ascunde infracțiunile

În prag de finalizare a mandatului din acest an, deputații PD încearcă sa ne mai bage pe gât încă o lege controversată cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Proiectul legislativ a fost foarte dur criticat atât de partenerii de dezvoltare, comunitatea de experți, cât și de societatea civilă. ONG-urile de profil și-au exprimat îngrijorarea profundă înlegătură cu efectele nocive ale acestei legi, care nu va face altceva decât să îngreuneze accesul la libera informare, garantată de constituție și să impună cenzura aspră.

Criticile extrem de dure, însă, nu au constituit un impediment ca legea să nu fie adoptată în prima lectură. Explicația oferită de speaker-ul Parlamentului, funcția de bază a căruia este, mai degrabă, cea de fin al coordonatorului mafiei, este de-a dreptul penibilă. Cică, acest proiect legislativ nu este altceva decît o adaptare a legislației moldovenești la standardele europene. Asta da adaptare, dle Candu. O incursiune și mai mare în dictatură și cenzură în stilul vostru caracteristic de pro-Moldova săracă, coruptă și manipulată.

Îngrijorăriile noastre sunt cu atât mai mari, cu cât după adoptarea în lectură finală a acestei legi blestemate, activitatea jurnaliștilor de investigație și a activiștilor civici va fi restricționată și mai mult. Scopul clanului oligarhic este evident, de a-și proteja maxim posibil interesele murdare, afacerile clandestine și conexiunile interlope. Ca nu cumva să apară vreun „terorist” sau „trădător de patrie” care să aibă curajul să scoată la iveală toată mizeria lor.

Să știți, însă, că oricât de mult nu v-ați înconjura cu garduri, bodyguarzi și legi comode, la un moment dat fortăreața voastră se va transforma într-un castel de nisip, spălat lejer de apele timpului. Încuiați-vă, protejați-vă, îndepărtați-vă de cetățeni, nu aveți decât, dar rețineți un lucru absolut simplu, pe care, probabil vi l-au spus și părinții, și buneii: Cu cât mai sus te ridici, cu atât mai dureros cazi și cu cât mai mult rău faci, cu atât răsplata va fi mai dură.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green