aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

BLOG: Izul de populism

Nu poți fi și cu dînsa-n trînsa și cu sufletu-n Rai. Blocul ACUM vrea funcțiile cheie în stat, Dodon e gata să accepte dacă nu e vorba de transfugi, iar Plahotniuc e deacord cu oricare candidat, dacă i se supune lui. Prea frumos ca să fie adevărat, deci e clar că e un joc sumbru, bine regizat încă înainte de alegeri. Această întîlnire, inițiată de Dodon, pare a fi o cochetare între tentaculele caracatiței mafiote care a cuprins țara de ceva vreme.

Toate speranțele poporului, prin care se tindea la o schimbare, toate iluziile oamenilor că prin a da votul corect, cu ajutorul căruia se va produce schimbarea – sunt doar fantasme. Observăm că orice opoziție își uită ideologia și e gata să își vîndă și părinții cînd e vorba să împartă treuca puterii.

Mi-a atras atenția gestul reprezentanților ACUM de a nu da mîna cu Președintele. Un fel ,, că nu e președintele nostru”. Bine! E o poziție bună, dar ce cauți de faptaici? De ce ai onorat invitația președintelui dacă nu îl recunoști? Sau avînd propriul joc în culise ,,curajoșii” de fața presei fac teatru, jucînd rolul fetei virgine, iar după ușile închise coniacul și voia bună e la ea acasă, așa zișii oponenți ducînd o amiciție ascunsă pentru a devora în comun puterea?

Cine sunt PDM și PSRM era clar și pînă acum. Noul venit în parlament, Blocul ACUM, pare o strînsură uniți de dorința de a veni la putere, dar care nu vor să își asume nicio responsabilitate. Năstase a fost bucuros că nu i s-a permis conducerea capitalei, căci într-o perioadă foarte scurtă lumea și-ar fi dat seama că nu e Apostol de izbăvire, ci prooroc mincinos și agresiv, cu apucături grandomane filateliste.

În declarațiile noilor alești se simte iz de populism, comportamentul și doleanțele acestora accentuînd ,,I”-ul și mai tare. Aș vrea ca să mă greșesc, dar simt că în curînd se va forma o majoritate parlamentară, chipurile ,,impusă” de situație și pentru ,,binele” poporului. De fapt imediat cum au trecut alegerile, partidele și-au utilizat resursele umane, și au uitat de interesele cetățenilor pentru încă patru ani.

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green