Plaha kroll

BLOG: Kroll 2 – toate urmele duc la Plahotniuc

Așadar, doar dintr-o pagină a raportului Kroll 2, cu lista beneficiarilor finali, făcută publică de Renato Usatîi, vedem companii cu legături directe cu cel puțin trei deputați PDM: Plahotniuc, Candu și Andronachi.

Bani cu care democrații au pus mâna pe cele mai mari și profitabile întreprinderi de stat, precum Air Moldova, Aeroport, Moldtelecom sau Gările Auto, bani cu care au ridicat mega construcții prin Chișinău și e posibil să fi cumpărat și acțiunile uneia din cele mai mari bănci din Moldova, Moldincombank.

Procurorii, cei 660 de muți, ce ați făcut în ultimii 2 ani? Și ce aveți de gând să faceți de acum încolo? Anticipez ieșirea multor așa-ziși „eroi”, lupi în blană de oaie, care vor jura cu mâna pe biblie că au fost “intimidați”, că le-a fost “frică”. În realitate, însă, au respectat o lege sfântă a mafiei: legea omerta – așa-zisul cod de tăcere, cum este numit de mafia siciliană, care implică „interdicția categorică de cooperare cu autoritățile statului sau recurgerea la serviciile sale, chiar și atunci când cineva a fost victima unei infracțiuni.” Chiar dacă cineva este condamnat pentru o infracțiune pe care nu a comis-o, el trebuie să facă închisoare fără să dea poliției informații despre infractorul adevărat, chiar dacă infractorul real nu are nicio legătură cu mafia însăși. După regulile mafiei, încălcarea omerta este pedepsită cu moartea.

Alo, dragă nouă guvernare, dacă ați uitat, vă amintesc. Încă de la primă ședință a Parlamentului ați votat o așa-zisă declarație de recunoaștere a „statului captiv”. Vă mai amintiți? Acest document vă oferea tot dreptul să introduceți o stare de alertă în țară și să concediați printr-o procedură simplificată, în regim de urgență, toți procurorii și toți judecătorii, substituindu-i cu Tribunale temporare, care ar fi pornit la propriu procesul de dezoligarhizare a instituțiilor statului și de sanționare a exponenților PDM pentru uzurparea puterii. Nu trebuia și nu trebuie să așteptați în continuare, cuminciori și toleranți, ca complicii mafiei să-și dea singuri „demisiile de onoare” după distrugerea tuturor probelor și ștergerea tuturor urmelor activității criminale și să fugă nepedepsiți din țară. Luați-vă în mâini și treziți-vă odată la realitate. Altfel, avem toate șansele să trăim dezamăgirea anului 2009 și să asistăm la revenirea „pe cal alb” la guvernare a criminalilor din Partidul Democrat.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green