looserii

BLOG: Leancă, prostul satului! N-a ajuns nici eurodeputat și s-a făcut și de rușine

Iurie Leancă, sluga lui Plahotniuc pentru care liderul PD a plătit bani grei să-l promoveze pe listele partidului lui Ponta tocmai pe locul 4, în pofida investițiilor enorme și a resurselor administrative nelimitate, aruncate în luptă, așa și n-a reușit să ajungă europarlamentar. Misiunea lui Leancă era să facă lobby la Bruxelles pentru PD de la tribuna Parlamentului European, să-i spele imaginea lui Plahotniuc și să tatoneze terenul pentru deblocarea finanțărilor externe. Misiune eșuată!

Mai există speranță în țara asta bântuită de sărăcie, manipulare și hoție. Totuși, păcatele legate de furtul miliardului din sistemul bancar moldovenesc, în care fostul prim-ministru Leancă este implicat până peste urechi, și-au pus amprenta pe voturile românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Bravo, românilor de pretutindeni, care au știut să separe grâul de neghină, să developeze calul troian, să demaște intenția mârșavă a oligarhului de la Nisporeni și să voteze conștient.

Atât în România, cât și în Basarabia, Ponta și Leanca au acumulat rezultate rușinoase – puțin peste 4% în Republica Moldova și un scor general de 6,6%, care le-au asigurat doar 2 bilete în trenul spre Bruxelles. Chiar și dacă Ponta se retrage, Leancă oricum rămâne înafara treucii. E nevoie să se mai retragă încă o jertfă, ori Corina Crețu, ori Mihai Tudose, ca sluga lui Plahotniuc cu chiu cu vai să ajungă prin ușa din spate în Parlamentul European. Misiune imposibilă chiar și pentru un așa iscusit cumpărător de voturi precum Plahotniuc.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green