Leanca-Tanase-Gaburici

BLOG: Leancă, Tănase și Gaburici – unelte docile și lachei devotați ai oligarhului

Plahotniuc a adus în guvern oameni pătați și șantajați, care vor fi pentru dînsul unelte docile și instrumente eficiente. Acesta este adevăratul sens al remanierelor din guvern.

Ne aflăm într-un an electoral și guvernarea are nevoie de cash money pentru a cumpăra voturi și a face campanie electorală.

…Din știri, din bloguri și materiale de opinie nouă ni se insuflă ideea că remanierile din guvern sunt făcute pentru a mări eficiența și rezultativitatea actului de guvernare. Suflorii holdingului ne transmit mesaje subliminale cum că Leancă, Tănase și Gaburici sunt tehnocrați și buni specialiști, fiecare în domeniul său. Că ei vor accelera sau chiar vor revoluționa ministerele încredințate, vor implementa reformele necesare, în urma cărora cu toții vom începe să trăim mai bine.

Ei, poziția holdingului este mereu una și aceaiași – Partdidul Democrat crește Moldova, “deja e mai bine”, și numai slugile Moscovei sau slugile lui Țopa sunt nemulțumite din situația din țară, pe cînd oamenii de rînd sunt fericiți că sunt guvernați de PD și în fiecare seară, înainte de culcare, se roagă pentru sănătatea lui Vlad Plahotniuc, care a adus bunăstarea în casele cetățenilor și pacea în sufletele oamenilor…

Deci poziția holdingului este total ruptă de realitate și tîmpit de optimistă. Și atunci care e faza de fapt cu “tehnocrații” Leancă, Tănase și Gaburici?

Dincolo de abilitățile lor profesioniste, pe care nimeni nu le pune la îndoială, această “sfîntă” treime este devotată cu trup și suflet oligarhului Plahotniuc.

Leancă, Tănase și Gaburici sunt și vor fi uneltele docile ale lui Plahotniuc, pentru că au făcut parte din atîtea și atîtea scheme, au executat atîtea și atîtea ordine venite din GBC, că acum ei nu mai pot da înapoi.

Leancă, după părerea multora, se face vinovat de furtul miliardului, Tănase a transformat Curtea Constituțională în chapito-ul personal a lui Plahotniuc, acești oameni sunt murdari și compromiși din cap pînă-n picioare.

Cu așa tehnocrați în Guvern oligarhul, dacă dorește, poate să fure nu un miliard, ci absolut toate rezervele de stat ale Republcii Moldova.

Unicul personaj care trezește simpatie este Chiril Gaburici. Fiind prim-ministru, a semnat și el acele garanții ca o grămadă de bani din rezervele valutare să se piardă fără urmă. Totuși, el a conștientizat din ce scenariu diabolic face parte și a luat o decizie de a demisiona benevol. Pe parcursul a celor 26 de ani de existență a RM, nimeni din guvernanți nu a plecat de la treucă ne silit de nimeni.

Asta înseamnă că Gaburici, conviețuind printre fiare, a rămas om cu frică de Dumnezeu. Chiar dacă Gaburici este șantajat, el trezește mai mult sentimente de milă și compasiune – e greu să rămîi om printre javre.

Ce ține de Leancă și Tănase – ei alegerea lor și-au făcut-o demult. Treaba lor, Dumnezeu nu bate cu bățul…

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

8 Comentarii

 1. Sturza at |

  Infractorii au revenit la locul crimei! Nu erau buni nici în anturajul lui Filat și fiindcă nu erau au plecat la hoțul secolului.

  Reply
 2. Dragos at |

  In SUA, la pisoar, Plaha MIXTurinosul s-a intalnit, oficial, cu doi congresmani care i-au spus: – Mister Plahoaie, fara minte, fara coaie, da-te-n zoaie! A revenit Plah-oaie, ciufulit si borsit si s-a gandit sa-i oblige pe acesti trei borfasi ex-verzi, trei cartite cretinoide , trei lichele ineptocrate, trei holopi imbeciloizi – Sasuka Tanasa, viermele Leanca si camatarul Gaburici – sa-i angajeze pe post de cosmeticieni, ca sa-i cosmetizeze imaginea jegoasa. Adica, sa toarne un polonic de vopsea verde PLuain tomberonul cu gunoaie albastre. Poate, poate fraiereste UE, SUA si poulimea. Dar…vorba vine: oricat ai parfuma o cartita, putoarea nu dispare. Plus ca Moscova e pe urmele fiarei apocaliptice PLaha.

  Reply
 3. Alexei8 at |

  Acest Frunzari nu face alt ceva decăt să ”taie frunze la cîini”, atît.

  Reply
 4. Olga at |

  Omul se judeca dupa faptele care urmeaza. Da poate e mai bine Usatii sau Dodon sa execute legea?

  Reply
 5. Sisssssss at |

  Serios , ce ar mai nascoci presa noastra independenta ?

  Reply
 6. Anonymous at |

  Este cert un lucru, ai plecat nu mai reveni şi călca pe greblă din nou! :oops:

  Reply
 7. Andrei at |

  Cind acesti oameni erau in ainturajul lui Filat erau buni, dar acum daca sunt in preajma lui Plahotniuc imediat au devenit rai? Sa fim obiectivi si sa spunem lucrurilor pe nume. Ei sunt specialisti fiecare in domeniul sau.

  Reply
  1. Winnie Pooh at |

   Specialiști în domeniul de a suge și a apara interesele lui Plahotniuc, la fel, cum tu, lingi și mănînci rahatul stăpînului tău Plahotniuc. Lua-v-ar naiba de trolli

   Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green