trinom

BLOG: Mai întâi am luptat cu monomul lui Plahotniuc, apoi cu binomul PlahoDon, iar acum cu trinomul PlahoDonȘor. Ce urmează?

2015 – 2016. Am luptat cu dăruire și sacrificiu, prin proteste de amploare și poziție civică intransigentă împotriva dictaturii autoritare a lui Plahotniuc. Și când am crezut că victoria este deja aproape încât urmează să-i aplicăm deja lovitura de grație, balaurului i-a mai crescut un cap, astfel încât, după alegerile prezidențiale din 2016 monomul lui Plahotniuc s-a transformat în binomul PlahoDon.

2017-2018. Am continuat lupta contra binomului. Prin proteste, sesizări, petiții, rezoluții, am reușit să convingem comunitatea internațională că avem o guvernare mafiotă care trebuie taxată. Au venit și taxările, prin blocări de finanțări și sancțiuni. Și când ne-am permis să visăm că suntem în stare, cu ajutorul partenerilor din UE și SUA, să dăm jos binomul, balaurului i-a mai crescut încă un cap. Și începând cu iulie 2018, când au apărut primele contraproteste agresive și atacuri dure ale condamnatului primar de Orhei la adresa opoziției pro-europene PAS și DA, iar ulterior și la adresa Diasporei, atacuri promovate intens de holding și protejate excesiv de poliție, binomul PlahoDon s-a transformat în trinomul PlahoDonȘor.

Iată că pășim în 2019 iarăși luptând. Tot luptăm și luptăm și nu mai vedem finalitatea. Din păcate, cu fiecare zi trăită în această imensă pușcărie a trinomului criminal Plahotniuc-Dodon-Șor, pe nume Republica Moldova, viața devine din ce în ce mai insuportabilă. Nu se schimbă nimic, deși luptăm din ce în ce mai aprig pentru un viitor mai bun acasă. Iar și iar sunăm alarma că guvernarea mafiotă a mai încălcat o lege, a mai comis un abuz, a mai pășit peste un cadavru, a mai trecut o limită. Și nu se schimbă nimic.

Din contra, în ziua următoare plahotniucii, dodonii și șorii comit un nou abuz, mai trec încă o ultimă limită și atentează din nou la drepturile și libertățile noastre. Constituția și legile nu mai funcționează. Demult nu funcționează. Și se pare că începem încet-încet să ne obișnuim cu această stare de lucruri. Începem să ne resemnăm că se face doar ceea ce vrea trinomul, ce nu vrea – nu se face.

Iar trinomul cel mai tare vrea ca noi să încetăm lupta și să acceptăm odată și pentru totdeauna soarta de prizonieri. Vrea să fim cu toții precum cetățenii zombați din stâna de la Orhei – umili, naivi, ascultători și gata oricând să îndeplinim ordine. Asemeni bieților copii din satul Rădoaia, care au înghețat de frig câteva ore, așteptând cu sufletul la gură ca Șor să le arunce bomboane din autobuz, ca unor câini. O scenă de groază, c-o umilință de nedescris, atât de incredibilă, încât te i-au fiorii…

Așa trinomul ne vrea pe toți! Să ne țină în sărăcie și o dată la 4 ani să ne aștearnă câte-un țol de asfalt și să ne arunce câte-un pachet de bomboane și biscuiți.

BLOGUL lui Dan Oleinic

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

2 Comentarii

 1. Serghiu at |

  Băi boule, cînd ați luptat cu Dodon, cînd erați toți cu Usatîi, Dodon, Năstase pe scena din PMAN și erați gata să puneți batista pe țambalul UE al țării ?

  Reply
 2. Alexei at |

  Mai degrabă un scenariu ca Năstase să facă coaliție cu socialiștii este mult mai
  probabil, mai ales că Dodon l-a certat pe Năstase că nu este suficient de vizibil, reese că au ei o înțelegere.

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green