75510968

BLOG: Manipularea plahotniucistă – mai toxică decît orice propagandă străină

Ca să fim rezistenți în fața propagandei rusești avem nevoie de o educație de informare a populației. Numai un public degradat și alcoolic este vulnerabil în fața propagandei putiniste.

Vlad Plahotniuc, care de 10 ani a retransmis în Republica Moldova postul “Первый Канал”, pe Kiseleov și pe tipul ăla nebărbierit de la “Однако, здравствуйте!”, o face acum pe lupul-moralist și luptă cu propaganda rusească? Haideți să fim, totuși, un pic mai serioși.

Nu demult parlamentul patronat de oligarhul Plahotniuc a interzis prin lege propagandă rusească. ”COOL! Ce tare!” – au strigat naivii cei slabi de înger în unison cu trolli Partidului Democrat.

Au ocolit subiectul și susținătorii Unirii și a vectorului pro-UE: gen, “o fi Plahotniuc oligarh și uzurpator, dar, cel puțin, e de-a locului, iar propaganda lui Putin trebuia demult interzisă, că otrăvește rău de tot sufletele basarabenilor analfabeți și e nașpa…

Realitatea, însă, este alta: manipularea plahotniucistă este mai toxică decît orice propagandă străină și îndobitocește la greu auditoriul moldovenesc, debilizat și degradat.

Studiu de caz – prostiile despre legăturile Maiei Sandu cu sirienii, răspîndite de plahotniuci, și drept urmare, vicoria lui Dodonel (!!!)

Cum a evoluat minciuna cu sirienii: de la un site de pamflete, la cea mai urmărită televiziune din țară

snimok-pngb

Oare este într-adevăr Partidul pseudо-Democrat, care înobitocește moldovenii rămași acasă cu minciuni, acel filtru de moralitate, care are dreptul să decidă și să catalogheze sursele mas-media străine?

Astăzi au fost interzise posturile TV rusești și au fost catalogate drept propagandă străină. Ok, toate bune pînă aici. Dar de ce nu a fost atunci interzisă și mașinăria de propagandă americană, din moment ce toți oamenii informați cunosc că atentatele din 11 septembrie au fost organizate de CIA, sponzorizate de globaliști, iar Osama ben Laden este un mit creat de CNN?

Și dacă Plahotniuc se împacă mîine cu cecenii și găsește limbă comună cu Putin, după care interzice posturile TV din România, cum era pe timpul lui Voronin??? Atunci la fel veți tăcea și a-ți spune că “e ok, d-nule, e-n regulă“?

Dacă îi permitem lui Plahotniuc să cenzureze ce vrea basca lui, mîine ne pomenim din nou în URSS cu Plahotniuc pe post de Stalin.

Farsa e că însăși interzicerea propagandei rusești e o minciună, fabricată de posturile TV lui Plahotniuc. Deschideți Odnoklassniki sau Sputnik și o să vedeți propagandă rusească originală și calitativă, care ajunge direct la publicul țintă din Bălți și Gagauzia.

Interzicerea propagandei rusești este o minciună pe care Plahotniuc încearcă s-o vîndă Bruxelles-ului în lipsă de reforme reale.

Republica Moldova oricum rămîne acoperită de sursele de informare rusești. Trăim în secolul 21, cu tehnologii informaționale sofisticate, și orice încercare de a cenzura informația e o prostie, o reminiscență a mentalității bolșevice.

Ca să fim rezistenți în fața propagandei rusești avem nevoie de o educație a informării. Avem nevoie de posturi TV locale, profesioniste și echidistante.

Numai un public degradat și alcoolic este vulnerabil în fața propagandei putiniste. Vlad Plahotniuc, care de 10 ani a retransmis în Republica Moldova postul TV “Первый Канал”, pe Kiseleov și pe tipul ăla nebărbierit de la “Однако, здравствуйте”, cel care l-a făcut pe Dodon prezident, o face acum pe lupul-moralist și luptă cu propaganda rusească? Haideți să fim, totuși, un pic mai serioși.

- Vlad Plahotniuc l-a adus în 2010 în Chișinău pe șeful administrației prezidențiale ruse la Nobil pentru a-i șantaja pe Ghimpu și Filat să facă AIE cu Marian Lupu. Cel care striga pe 8 aprilie, după ce ortacii comunistului Țurcan, (astăzi, apropo, dodonist) au arborat tricolorul pe Președinție, că “România a făcut o tentativă de lovitură de stat pe 7 aprilie la Chișinău”. Ați uitat? Eu nu.

Serghei Narîşkin intr-o vizita in Republica Moldova s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc 

snimok

- Oligarhul care a învîrtit afaceri cu Șevciuc din ПМР astăzi pozează în luptătorul cu tancurile rusești. Îl credeți? Eu nu.

Nu avem dreptul să permitem Partidului Democrat să cenzureze cîmpul informațional. Astăzi au fost interzise posturile rusești pentru că rușii l-au numit pe Plahotniuc mafiot solnțevkii și ucigaș. Dacă cu astfel de învinuiri vine Bucureștiul, cum facem, cenzurăm TVR-ul și PRO TV-ul?

Avem nevoie de reforme în justiție, nu de o luptă cu morile de vînd și tancurile rusești. Trebuie să luptăm pentru demonopolizarea spațiului informațional autohton, nu cu propaganda rusească sau americană.

În 2018 vor fi alegerile. Și candidații și partidele normale, care nu sunt oligahice și mafiote, vor trebui să lupte cu Plahotniuc, care deține 90% din piața media autohtonă. Asta este adevărata problemă a Republicii Moldova.

BLOGUL lui Radu Frunzari

Opinia exprimată în această postare reprezintă opinia autorului și nu coincide neapărat cu opinia redacției portalului de știri BASARABIA.MD

Răspândește știrea!

14 Comentarii

 1. Timofei Plahotniuc at |

  Ce oameni mai sunt si pedistii astia din partidul tatalui meu! Mai baieti, eu nu zic, Frunzari e un tip ascutit la limba, dar nu uitati de etica! Atacati ideea, nu persoana! Si scriti necenzurat, sa fii membru si adept PD e nobil, iar voi ce faceti? O sa ii zic taticului sa va taie treuca, nenorocitilor!
  Dle Frunzari, primiti scuzele noastre, din partea mea si a tatalui pentru comportamentul acestor tarani, nu puneti la suflet, promit sa revizuim contingentul partidului. O zi buna!

  Reply
 2. Winnie Pooh at |

  Auzi, Timofei (tu matincă ești un gay), atît timp cît în țara noastră o să fie oameni ca tat’tu care se gîndesc numai la buzunarul propriu cînd ajung în politică, oamenii simpli care doresc un trai decent, o să trăiască tot în mizeria aceasta. Soluția e simplă: ”Всех на#уй расстрелять”, să fie o lecție si pentru următorii politicieni care vor avea intentia sa-si bata joc de popor.

  Reply
 3. Doi Pasi at |

  Studiul de caz cu sirienii este relevant – propagnda lui Plahitniuc spala creierii ciobenilor pro-rusi mai tare decit cea din Moscova

  Reply
 4. Elena at |

  Cîți trolli s-au adunat sub acest articol! Mai puteți? Șefu nici de sărbători nu vă lasă să vă odihniți?

  Reply
 5. Bun venit in Koreia de Nord at |

  Trolii lui Plahotniuc bineinteles ca sunt platiti din miliardul furat. Beti otet, canciujilor

  Reply
 6. Andrei at |

  S-a gasit cine sa critice, cu ce-i mai breaz Cernenco care face propaganda pentru clanul mafiot Topa-Lucinschi?

  Reply
 7. Nina at |

  O intrebare cine a mai luptat cu propaganda ruseasca in RM? Sau daca Plahotniuc este asa cum se spune in acest articlo, atunci de ce cel ami bun instrument de propaganda al rusilor in Moldova , Natalia Morari este contr lui Plahotniuc? Iata aici adevarul nu se leaga.

  Reply
 8. Aliona at |

  Blogul unui dement pe nume Radu frunzari, care se pare ca-i putinist pina-n maduva dar scrie pe așa pretinsul Basarabia.mdsite unionist?! Cum naiba sa scremi niște prostii, dar cu CNN si 11 septembrie m-a dat pe spate, daca Radu Frunzari exista real, atunci e genul de intrus kremlinist în inima mișcarii Pro Europene si unioniste.

  Reply
  1. Dan at |

   /Cum naiba sa scremi niște prostii, dar cu CNN si 11 septembrie m-a dat pe spate, daca Radu Frunzari exista real, atunci e genul de intrus kremlinist în inima mișcarii Pro Europene si unioniste./

   Vă pare ireal acest scenariu? Credeți, că vestul nu e capabil de provocări, că vestul e cinstit, e onest șamd?

   Tre să fiți sceptici față de toate celea, dacă vreți să fiți obiectiv. Dacă sunteți așa de încrezuți că vă amagesc rușii, de ce nu luați în considerație, că și partea cealalaltă la fel poate să vă bage în capuri idei și lucruri false? De ce credeți orb doar o parte? E naiv. Tocmai așa oameni ca voi au nevoie de mai multe cunoștințe, să mai citească căte ceva, căco sunt cam naivi și proști.

   Nu acel public, care este numit arogant în acest articol ca alcoolicii și degradați. Nu toți cei, care l-au votat pe Dodon sau au simpatii față de Rusia, sunt alcoolici și degradanți, din contra – de obicei sunt oameni care cunosc mai multe și au experiență în viață.

   Vouă vă este comod să credeți, că doar cei proști îl votează pe Dodon, iar cei deștepți cică pentru Maia Sandu, pentru UE, dar sunt niște prostii bizare, e doar acea imagine, care vă este pe plac și pe care o promovați, fără să vedeți cum stau lucrurile în realitate.

   Reply
 9. Cornel at |

  Cum luptă PD-ul și Plahotniuc cu propaganda rusă nu a luptat nimeni în Moldova, Rogozin persoană non-grata, fost deputat arestat pentru spionaj, zeci de jurnaliști interziși în Moldova, atașați militari de la Ambasada rusă, expulzați, etc …

  Reply
  1. Winnie Pooh at |

   Bine, hai că a diminuat el din propaganda rusă, dar cu propaganda lui jalnică cum rămîne? închidem ochii la minciunele spuse de canalele lui și behăim…? Dacă dorești să fii oaie, fii, la noi ”je” în țară e democrație, vrei cu vazelină,vrei fără…

   Reply
 10. Ilie at |

  Kiseliov la Pervîi Canal ? cine a scris prostia asta e un debil !

  Reply
 11. Vlad at |

  Sa ma cac eu in acest articol. Frunzari nu vede ca rusii ne preseaza din toate colturile? Se pare ca usatii si Platon platesc bine.

  Reply
 12. timofei at |

  vor habar nu aveti ce inseamna propaganda ruseasca si cum sunteti demult ingenuncheati de aceasta
  nu plaha este dusmanul numarul 1 al moldovenilor, dar mintea scunda si memoria scurta, de altfel nu pot explica cum un popor continua sa voteze pentru cei care i-au robit 100 de ani!

  Reply

Comentează

Question  Razz Sad  Evil Exclaim Smile Redface Biggrin Surprised Eek  Confused  Cool LOL  Mad  Twisted Rolleyes  Wink Idea Arrow Neutral Cry  Mr. Green